FOTO. Nadia Comăneci a împlinit 59 de ani! Imagini de colecție cu celebra gimnastă. Cum arăta pe vremea când era doar o copilă

12.11.2020, 15:20
FOTO. Nadia Comăneci a împlinit 59 de ani! Imagini de colecție cu celebra gimnastă. Cum arăta pe vremea când era doar o copilă
Nadia Comăneci a împlinit 59 de ani! Imagini de colecție cu celebra gimnastă. Cum arăta pe vremea când era doar o copilă

Pe 12 noiembrie, Nadia Comăneci își aniversează ziua de naștere! Celebra gimnastă a împlinit 59 de ani și a fost omagiată de toți iubitorii acestui sport din întreaga lume. 

Nadia Comăneci este prima sportivă care a obținut nota 10 în întrecerile de gimnastică, în 1976, la Montreal. Deși nu mai este o tinerică, ‘Zeița de la Montreal’ se menține destul de bine și are un trup de invidiat.

Nadia Comăneci este într-o formă extraordinară, drept dovadă stând imaginile postate de vedetă pe reţelele de socializare. Are un corp lipsit de celulită, iar abdomenul este brăzdat de pătrăţele, semn că nu a renunţat niciodată la sport.

În urmă cu ceva timp, Nadia mărturisea că exerciţiile fizice sunt nelipsite din viaţa ei şi că de aceea se menţine atât de bine la cei aproape 59 de ani pe care tocmai i-a împlinit. Din 1989, ea s-a stabilit în SUA și s-a căsătorit cu Bart Conner, împreună cu care are un fiu.

Cum arată Nadia Comăneci în copilărie

Nadia Comăneci s-a născut la Onești, într-o familie numeroasă. Părinții ei, Gheorghe și Ștefania Comăneci, au avut-o prima dată pe ea, apoi mama sa a mai născut un băiat, pe Adrian.

Nicolae Vieru dezvăluia că Nadia Comăneci a fost botezată după eroina unui film sovietic, după ce părinții campioanei au vizionat filmul respectiv. Tot părinții ei au decis să o dea la gimnastică, pentru că avea foarte multă energie.

Pe când avea doar 14 ani, Nadia Comăneci a câștigat 3 medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal. A urmat apoi competiția din Canada, unde a mai primit alte 6 note de 10.

În total, Nadia a obținut 9 medalii olimpice de aur, dintre care 5 la individual, iar apoi, la Olimpiada de la Moscova, din 1980, a mai obținut două note de 10.

Nadia Comăneci este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, care a luat 10 pe linie. Ea s-a retras din activitatea competițională după Jocurile Olimpice din 1980 de la Moscova.

Nadia Comăneci, la un pas să fie actriță în SUA

În 1977, o televiziune din America i-a propus Nadiei Comăneci să joace rolul principal într-un film în care ea urma să interpreteze rolul unei eroine din poveştile pentru copii. La vremea respectivă, americanii o considerau pe Nadia Comăneci un idol, mai ales că ea a făcut un turneu demonstrativ în SUA în 1977.

Mai mult de atât, când a ajuns în Chicago, pe 18 octombrie 1977, fosta gimnastă a fost decretată de primarul oraşului drept ‘Ziua Nadia Comăneci’.

citește și...