FOTO / ÎPS Teodosie s-a împiedicat și a căzut la slujba de sfințire a apei de Bobotează. Cum se simte

05.01.2021, 14:49
FOTO / ÎPS Teodosie s-a împiedicat și a căzut la slujba de sfințire a apei de Bobotează. Cum se simte
ÎPS Teodosie s-a împiedicat și a căzut la slujba de sfințire a apei de Bobotează. Cum se simte/ foto: captura video

Marți, 5 ianuarie, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba de Sfinţire Mare a apei de Bobotează, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. 

Din nefericire, slujba nu a fost lipsită de evenimente neplăcute. ÎPS Teodosie s-a împiedicat și a căzut pe scările bisericii, în timp ce încerca să ajungă la butoaiele de apă.

El nu a fost rănit, pentru că a fost ajutat la timp de persoanele din jur să se ridice.

Nici de data aceasta, Arhiepiscopul Tomisului nu a respectat măsurile de distanțare împotriva coronavirusului. Preotul nu a purtat mască în timpul slujbei, deși a fost înconjurat de zeci de oameni.

ÎPS Teodosie, fără mască de protecţie la slujbă

Înainte de slujba de Bobotează, Teodosie spunea că nu se schimbă nimic în pandemie, iar slujbele rămân aceleaşi.

Sigur că trebuie să aibă toţi oamenii sărbătoarea Bobotezei, sărbătoarea darurilor care vin de sus din Ceruri. Cine nu crede, să stea deoparte, nu să critice, să nu îi oprească pe cei ce cred să îşi facă sărbătoarea. De accea, noi vom ţine sărbătoare ca întotdeauna, nu avem motive să anulăm o sărbătoare sau să o restricţionăm. Sărbătoarea vine din Cer, nu poate fi Cerul supus Pământului, ci Pământul se supune Cerului’, a declarat Teodosie.

Miercuri, 6 ianuarie, de la ora 8.30, IPS va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, urmată, la ora 11.00, de tradiționala Procesiune de Bobotează, de la Catedrală până în Portul Tomis, unde, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba de Sfințire Mare a apei.

Arhiepiscopia a pregătit aproape 120.000 de sticle pentru apă sfințită.

citește și...