FOTO. Crezi că poți reuși să te relaxezi în aceste locurile stranii sau te sperii? Top 10 hoteluri bântuite din întreaga lume

06.08.2022, 13:51

Dintre toate locurile stranii din lume – și sunt multe – hotelurile bântuite au ceva deosebit de înfricoșător. Poate că este vorba de influența atâtor filme și emisiuni TV, dar lucrurile care se întâmplă în timpul nopții par să fie și mai ciudate într-un hol plin de străini care dorm.

Acestea fiind spuse, aceleași hoteluri bântuite pot fi, de asemenea, extrem de luxoase, cu mai mult decât legende urbane pentru a-ți face inima să bată. Fie că sunt castele din Irlanda sau stațiuni de top , aruncați o privire la aceste hoteluri care au toate un pic de… spirit în plus.

The Omni Grove Park Inn, Asheville, Carolina de Nord

Această minune a arhitecturii a fost construită pe Sunset Mountain de Edwin Wiley Grove în 1913 – un moștenitor de băuturi carbogazoase din Tennessee care încerca să își vindece sughițul cronic. Unul dintre cei mai faimoși oaspeți ai hotelului a fost F. Scott Fitzgerald, care s-a cazat în timp ce Zelda petrecea ceva timp la un sanatoriu din apropiere. Nu veți da peste niciun Fitzgerald în timpul șederii dumneavoastră de astăzi, dar ați putea zări o altă figură a anilor 1920: The Pink Lady, un oaspete care și-a găsit sfârșitul pe podeaua atriumului după ce a căzut de la două etaje de la camera sa.

 

The Omni Homestead, Hot Springs, Virginia

Una dintre cele mai vechi stațiuni din SUA, Homestead a început ca o simplă cabană încă din 1766, înainte de a se transforma într-o stațiune spa grandioasă, în stil european, la mijlocul anilor 1850. Între tratamentele faciale și plutirea pe râul leneș, fiți cu ochii în patru pentru oricine cere să se cazeze la etajul 14 – legenda spune că o mireasă părăsită de la începutul anilor 1900 încă își așteaptă logodnicul de pe bulevard în hotel.

 

Parador de Jaén, Spania

Situat într-o fortăreață arabă din secolul al XVIII-lea, care domină peisajul andaluz, Parador de Jaén ascunde câteva povești înfricoșătoare în spatele zidurilor sale impunătoare. Potrivit site-ului web al hotelului, un oaspete din camera 22 a fost trezit brusc într-o noapte de sunetele unei femei care plângea și de cineva care bătea la ușă. O echipă de investigatori paranormali a fost chemată să verifice camera în anii 1980 și au ajuns la concluzia că aceasta era, de fapt, bântuită de spiritul unei tinere care murise de inimă frântă în cetate cu câteva secole în urmă. Camera a fost liniștită de la această investigație, dar aceasta nu este singura poveste cu fantome din zonă. Se spune, de asemenea, că hotelul este bântuit de spiritul lui “Teribila Șopârlă”, porecla unui prizonier care a murit de foame în timp ce era închis în cetate.

Hotelul Fairmont Banff Springs, Alberta

Construit în 1888 pentru a încuraja turismul în vest și pentru a vinde bilete de tren, acest hotel în stil castel se află lângă Munții Stâncoși, în Parcul Național Banff. Dar Fairmont devine un pic mai gotic odată ce intrați înăuntru – și nu ne referim la arhitectură. Mai multe fantome au fost raportate ca fiind obișnuite, inclusiv o mireasă care ar fi căzut pe scara de piatră în timpul nunții sale. Dar există și un spirit mai puțin tragic: Sam, portarul, care a lucrat la hotel până în 1975 și care a susținut că s-a întors să bântuie localul. Se presupune că spiritul său trage turele ajutând oamenii cu bagajele înainte de a dispărea.

 

Clubul Jekyll Island, Georgia

Club de vânătoare pentru nordicii bogați în 1888, Jekyll Island Club a fost considerat unul dintre cele mai exclusiviste resorturi din lume la începutul secolului XX. Printre membri se numărau oameni importanți precum William Vanderbilt și William Rockefeller, iar Jekyll Island Club a fost locul unde a fost efectuat primul apel telefonic transcontinental către Alexander Graham Bell în 1915.  Din nefericire, stațiunea a trecut prin vremuri grele în timpul Marii Depresiuni și al celui de-al Doilea Război Mondial, iar în cele din urmă a devenit un hotel în anii 1980. În ultimele câteva decenii, oaspeții au raportat întâlniri cu unele spirite la fel de istorice ca și hotelul însuși. Magnatul căilor ferate Samuel Spencer a fost văzut citind Wall Street Journal, în timp ce alții au prins mirosuri de fum de țigară de la J.P. Morgan care se scurgeau din fostele camere ale finanțistului.

 

The Shelbourne, Dublin, Irlanda

Cunoscut ca fiind Marea Doamnă a Dublinului, Shelbourne a găzduit personalități precum Prințesa Grace de Monaco și este plin de lux: gândiți-vă la candelabre strălucitoare și servicii de ceai de după-amiază. Cu toată această opulență, probabil că nici nu veți observa fantomele. Potrivit unor tabloide (nu mint niciodată, nu-i așa?), într-o cameră de hotel, în special, se raportează frecvent activități paranormale, cum ar fi robinetele de apă care se deschid singure și o fetiță de șapte ani care apare de nicăieri. Actrița Lily Collins a avut ea însăși o experiență stranie atunci când a stat la Shelbourne în 2013, pe care a povestit-o în emisiunea Late Night With Jimmy Fallon.

 

El Hotel Mesón de Jobito, Mexic

Construit inițial ca locuință privată în 1700, Hotel Meson de Jobito a servit pentru scurt timp ca piață și grajd de cai înainte de a se deschide ca hotel public în 1993. Arhitectura colonială originală a rămas în continuare – împreună cu unii localnici originali. Vizitatorii au raportat imagini cu mineri care apar pentru a căuta aur, precum și sunetul cailor care merg. Aparent, cele mai multe dintre aceste apariții și sunete au loc în jurul orei 4 dimineața, dar probabil că veți fi prea ocupat să dormiți în camera dumneavoastră cu aer condiționat pentru a observa cu adevărat.

 

Hanul Henderson Castle Inn, Kalamazoo, Michigan

Cu vedere spre centrul orașului Kalamazoo, Henderson Castle, înființat în 1895, este la fel de faimos pentru arsenalul său de povești cu fantome ca și pentru arhitectura sa rafinată în stil Queen Anne. Casa cu 25 de camere a fost creația lui Frank Henderson, un locuitor din Kalamazoo, care a petrecut cea mai mare parte a unui deceniu lucrând cu topografi, ingineri și arhitecți peisagiști pentru a-și construi casa de vis. Din păcate, a apucat să locuiască în conacul finalizat doar patru ani înainte de a se stinge din viață. Este clar că nu a fost suficient timp pentru bătrânul Frank – se pare că fantoma lui a fost văzută în interiorul și în jurul proprietății de mai mulți vizitatori. Henderson Castle a fost deschis pentru public în 2011 și se bazează pe istoria sa, oferind cocktailuri cu tematica fantomelor la Spirits Lounge și cine lunare cu crime misterioase.

 

Hotel Queen Anne, San Francisco

Când a fost construit în 1890, acest hotel victorian din San Francisco a servit ca școală de etichetă pentru fete. De atunci, a renăscut ca hotel cu 48 de camere, deși încă mai există rămășițe ale vieții trecute a clădirii. Se spune că fantoma domnișoarei Mary Lake, fosta directoare a școlii, bântuie hotelul, în special camera 410 (fostul ei birou). Oaspeții care se cazează în această cameră s-ar putea trezi și să constate că hainele lor au fost despachetate sau păturile strâns înfășurate în jurul lor în pat.

La Fonda on the Plaza, Santa Fe, New Mexico

De-a lungul anilor, au existat multe rapoarte de apariții de fantome pe proprietate: un judecător cu mantie neagră care a fost împușcat în holul hotelului în 1867; un vânzător descurajat care s-a sinucis după ce a pierdut bani la un joc de cărți; o mireasă ucisă care se întoarce la hotel la ocazii speciale. Toate poveștile sunt spuse în mod amuzant, iar până acum locația de primă clasă a hotelului, bucătăria New Mexican și operele de artă locală par să depășească orice se întâmplă în noapte.

 

Hotel Monte Vista, Flagstaff, Arizona

Hotelul Monte Vista din Flagstaff are partea sa echitabilă de oaspeți paranormali care au depășit cu adevărat termenul de primire, inclusiv un pensionar de lungă durată care avea obiceiul de a atârna carne crudă de candelabrul din camera 210 și două femei care au fost aruncate de la etajul al treilea și care acum încearcă să asfixieze oaspeții de sex masculin în somn. De asemenea, se pare că există și un copil ale cărui plânsete tulburătoare i-au făcut pe membrii personalului să fugă la etaj de la subsol. (Actorul John Wayne chiar a avut o dată o întâlnire paranormală aici.)

 

The Don CeSar, St. Petersburg, Florida

Este greu de crezut că un hotel poate fi bântuit și atât de roz în același timp. Dar zvonurile despre apariții de fantome în jurul vastului Don CeSar din St. Petersburg au persistat, iar povestea din spatele lor este de fapt destul de romantică. Fondatorul hotelului, Thomas Rowe, a deschis hotelul în 1928, iar el și adevărata sa iubire, Lucinda, au fost văzuți ocazional plimbându-se de mână prin împrejurimi începând cu anii 1970. Îndrăznim să spunem că este la fel de drăguț ca și fațada hotelului în sine.

 

citește și...