Fotbalistul din Premier League care încă locuiește cu părinții și spală vasele. “Familia m-a ținut cu picioarele pe pământ”

06.08.2022, 16:14

Premier League, Liga Campionilor, Cupa Angliei, Cupa Ligii, Supercupa UEFA și Cupa Mondială a Cluburilor FIFA – le-a câștigat pe toate. La 23 de ani, Trent Alexander-Arnold are deja un succes suprem. Apărătorul lui Liverpool și al Angliei s-a transformat într-unul dintre fundașii dreapta de elită ai Europei, demonstrând un atletism și abilități de joc rar întâlnite pe poziția sa.

Cu toate acestea, în afara terenului de joc, familia lui Alexander-Arnold s-a dovedit a fi esențială pentru ca acesta să rămână echilibrat, în ciuda faptului că este o piesă vitală în una dintre cele mai bune echipe de fotbal din lume.

În timp ce mulți alții în poziția sa ar putea să își cheltuiască averea nou dobândită pe mașini, case sau distracții, Alexander-Arnold se concentrează mult mai aproape de casă.

Fotbalistul din Premier League care încă locuiește cu părinții și spală vasele

Poate că este o emblemă locală pentru cea mai mare echipă din Liverpool, dar încă locuiește cu părinții săi, spălând vasele și păstrând obiceiuri care îl ajută să-și mențină viața “curată și sănătoasă”.

Faptul de a rămâne într-un loc unde totul este stabil l-a ajutat să ajungă la nivelul pe care îl are, explică Alexander-Arnold.

“Familia m-a ținut cu picioarele pe pământ”

“Întotdeauna cred că jucătorii tineri grăbesc lucrurile”, a declarat el pentru Darren Lewis, analist sportiv principal la CNN. “Începi să primești niște bani și jucătorii tineri se gândesc întotdeauna că primul lucru este să se mute, să își ia o mașină nouă, lucruri de genul acesta. Și apoi mediul nu mai este același. Locuiești acasă. Îți ai părinții care te țin în frâu și se asigură că lucrurile sunt curate și ordonate, că vasele nu se îngrămădesc și că te duci acasă într-un mediu frumos, curat și lucruri de genul ăsta.

În timp ce trăind acasă (pe cont propriu), micul dejun și cina, te gândești doar: “O să fac asta mai târziu”. Și apoi vii de la antrenament și atunci pur și simplu nu te afli într-un mediu curat și plăcut. Așa că nu am simțit niciodată o grabă să plec de acasă. Întotdeauna am avut mesajele potrivite. Pur și simplu mi-a plăcut întotdeauna să am familia în jurul meu. Iar ei m-au ținut cu picioarele pe pământ și m-au împins la nivelurile la care am ajuns până acum. Așa că nu cred că mă grăbesc să iau o decizie”.

Pentru a sărbători victoria dramatică a lui Liverpool în Liga Campionilor din 2005, Alexander-Arnold a fost unul dintre miile de oameni care au ieșit pe străzile orașului pentru a-și întâmpina eroii acasă în parada autobuzelor cu acoperiș deschis.

Deși a fost un fan masiv, propria sa introducere la club a fost una de pur noroc. “A fost ca o tabără de jumătate de trimestru și invitația a fost trimisă la școala mea și a fost ca și cum: “Deci, cine vrea să meargă?””, a spus el.

“Și, după cum vă puteți imagina, toată lumea din clasă a ridicat mâna. Trebuie să alegem numele dintr-o pălărie și, din fericire, numele meu a fost ales. M-am dus împreună cu câțiva colegi de clasă și după – nu știu cât timp a durat – cred că poate 10, 15 minute, un cercetaș s-a dus la mama mea și i-a spus: “Vrem să începi să-l aduci aici, dacă poți?””.

Și, după cum explică el: “Restul este istorie.”

Fotbalistul a devenit unul dintre cei mai dinamici fundași din lume

Transformarea sa în noul prototip de fundaș dreapta – ofensiv, fizic și bun la minge – a fost un motiv cheie în spatele victoriei lui Liverpool în Premier League în 2020, prima a clubului după 30 de ani.

În cele 161 de apariții ale sale în Premier League, a marcat 10 goluri, a oferit 45 de pase de gol și are un record remarcabil de 114 victorii și doar 19 înfrângeri.
Dar, în ciuda acestui record,  Alexander-Arnold și câștigarea trofeelor de către Liverpool au fost blocate.

citește și...