Fiul solistului Nelu Bălășoiu, declarații emoționante la 2 luni de la moartea tatălui

14.06.2020, 16:05
Fiul solistului Nelu Bălășoiu, declarații emoționante la 2 luni de la moartea tatălui
Fiul solistului Nelu Bălășoiu, declarații emoționante la 2 luni de la moartea tatălui

Au trecut două luni de la moartea solistul de folclor Nelu Bălășoiu! Artistul a decedat la spitalul din Suceava, pe 21 aprilie, după ce a fost infectat cu coronavirus. Nelu Bălășoiu avea 71 de ani și suferise și un atac vascular cerebral. Solistul își doarme somnul de veci în Cimitirul Sfântul Ilie din Pipera.

Nelu Bălășoiu fusese infectat cu coronavirus

Fiul cel mic al cântărețului, Ionuț, încă nu poate trece peste pierderea tatălui său și a făcut declarații emoționante. Acesta a mărturisit că tatăl lui i-a inspirat dragostea pentru muzică și a decis să meargă pe acest drum.

‘Într-adevar, pentru mine această perioada a fost extrem de grea. Împreună cu tata, am lansat trei piese, ce se bucură de mult succes pe YouTube. Pentru mine a fost o onoare să colaborez cu tatăl meu, ce a fost, este și va rămâne o legendă a folclorului românesc. Am mai multe piese în lucru, în momentul de față, și le voi lansa dupa ce voi finaliza atât producțiile audio, cât și pe cele video. Le veti auzi în curând’, a spus el pentru publicația online bravonet.ro.

‘Am încercat să mă odihnesc cât mai mult posibil, să îmi încarc bateriile. Nu sunt genul care sa fie pasionat de jocuri pe computer. Odata cu relaxarea de la 15 mai, mi-am cumpărat o bicicletă și încerc să fac cât mai multa mișcare’, a mai adăugat acesta.

Nelu Bălășoiu a fost descoperit de Maria Lătărețu

Nelu Bălășoiu s-a născut pe 25 iulie 1948, la Rogova, Mehedinți. Și-a petrecut copilăria în satul natal și încă din tinerețe și-a manifestat înclinația către muzică, domeniu spre care a fost îndrumat de tatăl său, dar și de marea cântăreață Maria Lătărețu. A activat la Taraful din Vânju Mare, la Casa de Cultură din Drobeta-Turnu Severin și la Casa Armatei din același municipiu, apoi în cadrul Rapsodiei Române.

O perioadă de succes din cariera sa a constituit-o colaborarea cu Maria Cornescu, care ulterior i-a devenit soție. Printre melodiile care l-au făcut celebru sunt „Pentru măicuța bătrînă”, „Leliță cu flori pe conci”, „Mân­druța cu ochii verzi”, „Mândra mea din deal de șură”, „Dra­gostea-i un lucru mare”, „Te caut, mândro, de mult”, „Leliță de la Tismana”, „Dusei calul pe islaz”, „Plecai să mă plimb pe luncă” și „Aseară fusei la moară”. După retragerea din activitate, cântă doar ocazional și în 1996 se mută la Jegălia, Călărași, unde întemeiază o fermă agricolă.

citește și...