Fiica secretă a lui Kim Jong-un a fost văzută pentru prima dată la un eveniment național

23.09.2022, 16:33

Fiica secretă a liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost văzută pentru prima dată la un eveniment național, cred experții din China. Fata – identificată  ca fiind Kim Ju-ae – a apărut pe scenă la festivitățile de Ziua Națională a Coreei de Nord la începutul acestei luni. Experții din China cred că fetița este copilul lui Kim Jong Un și al soției sale Ri Sol-ju

Ea a fost unul dintre mai mulți copii care au interpretat un cântec pentru Kim Jong-un și soția sa, Ri Sol-ju, dar ceva la ea în mod special a ieșit în evidență.

Scriind sub pseudonimul Samhero, un analist de pe blogul InDPRK a observat cum Ri Sol-ju se îndreaptă spre această fetiță la sfârșitul spectacolului, potrivit dailymail.co.uk.

Fiica ascunsă a tiranului nord-coreean a fost surprinsă de camerele de luat vederi

Ea își pune mâna pe spatele copilei și este văzută vorbind personal cu ea, întrerupându-se doar atunci când trebuie să mute o altă fată din calea soțului ei.

Iar atunci când ceilalți copii se îngrămădesc în jurul lui Kim Jong-un, sărind de emoție, ea pare mai calmă, apucând chiar brațul unei alte fete pentru a o ține în spate atunci când aceasta îl urmează prea aproape.

Sora tiranului, Kim Yo-jong,  își șterge lacrimile în timpul spectacolului

Analistul a văzut și alte indicii în timpul spectacolului propriu-zis: camera se concentrează asupra ei când începe să cânte, zăbovind câteva secunde, înainte de a se întoarce la ea din nou și din nou.

Între timp, și înfățișarea ei iese în evidență – este singura fată care poartă părul despletit și singura care poartă șosete albe. În plus, familia Kim pare foarte implicată în spectacol – la un moment dat, camera trece direct de la prima familie radiantă la un prim-plan al fetei. În unele momente, putem chiar să o zărim pe sora tiranului, Kim Yo-jong, care aparent își șterge lacrimile.

Alții au observat că fata a cântat doar o singură dată, când tiranul era prezent – se pare că a ratat o repetare a spectacolului în seara următoare.

Michael Madden, un expert în elita nord-coreeană, a declarat că fiica lui Kim ar avea o vârstă similară cu cea a fetei în cauză.

El a spus: “Ar avea aproape zece ani în 2022, ceea ce corespunde aproximativ vârstei fetei care apare în imaginile din mass-media de stat”

Dar el a subliniat că a o face pe fiica sa prea publică ar putea genera riscuri pentru Kim.

“Când Kim Jong-un era copil și adolescent, a fost ținut ascuns de toți, cu excepția elitelor nord-coreene de vârf care aveau relații familiale sau personale apropiate cu tatăl său. Elitele nord-coreene nu puteau interacționa cu el sau cu frații săi fără aprobarea tatălui său”.

Regimul aflat la putere în Coreea de Nord este cunoscut ca fiind foarte secretos cu privire la prima sa familie.

Kim Jong-un însuși a fost făcut cunoscut compatrioților săi abia în 2010, cu un an înainte de moartea tatălui și predecesorului său, Kim Jong-il.

Există, de asemenea, speculații din ce în ce mai mari potrivit cărora o femeie misterioasă care a fost văzută recent urmărindu-l pe dictator este sora sa vitregă, Kim Sol-song.

Cine este Ri Sol-ju

Se știu foarte puține lucruri despre Ri, inclusiv vârsta ei exactă, cine sunt părinții ei și cum a fost viața ei înainte de a se căsători cu Kim. Chiar și numele ei rămâne un mister, întrucât observatorii cred că Ri este de fapt un pseudonim conceput pentru a păstra secretă viața ei dinaintea căsătoriei.

Ea a fost fotografiată pentru prima dată la brațul lui Kim în 2012, la un concert, iar Coreea de Nord a confirmat ulterior că este soția lui Kim, dar nu a spus nimic altceva despre ea.

Se spune că a fost fotografiată în 2005 în timpul unei vizite în Coreea de Sud, în timpul Campionatelor Asiatice de Atletism, ca parte a echipei de majorete nord-coreene.

Alții au spus că a fost cântăreață în cadrul orchestrei Unhasu, care ar fi cântat pentru Kim și tatăl său, Kim Jong-il, în timpul unui concert de Anul Nou în 2010.

Serviciile de securitate sud-coreene sunt de acord că este o cântăreață, dar spun că numele ei este de fapt Hyon Song-wol și că a fost schimbat după căsătorie.

Se crede că a dat naștere primului lor copil în anul următor, iar nașterile ulterioare au avut loc în 2013 și, posibil, în 2016, după ce a dispărut din public.

Potrivit starului american de baschet Dennis Rodman, care este un prieten improbabil al lui Kim, copilul lor mijlociu se numește Ju-ae, după ce acesta a lăsat să scape informația într-un interviu.

Nu se știe nimic despre ceilalți copii.

Înainte de a se căsători cu Kim, Ri ar fi fost trimisă la Universitatea Kim Il-sung, cea mai prestigioasă din țară, pentru a studia un curs de șase luni pentru a deveni prima doamnă. De asemenea, s-a raportat că a obținut o diplomă în științe la aceeași universitate cu ani înainte.

Potrivit AFP, Ri s-a născut în provincia nord-estică Hamkyong de Nord, în nord-estul țării, tatăl fiind academician și mama medic.

Acest lucru ar face ca ea să facă parte din elita politică, deoarece astfel de poziții sunt rezervate doar celor care sunt cei mai loiali regimului. De asemenea, se spune că ar fi rudă cu Ri Pyong-chol, un fost general al forțelor aeriene și consilier apropiat al lui Kim Jong-un.

citește și...