Fiica lui Mihai Morar, scriitoare la 11 ani. ”Mi-a împlinit un vis”

15.07.2020, 13:57
Fiica lui Mihai Morar, scriitoare la 11 ani. ”Mi-a împlinit un vis”
Fiica lui Mihai Morar, scriitoare la 11 ani. ”Mi-a împlinit un vis”

Mihai Morar are toate motivele să fie mândru. Una dintre fiicele sale gemene a devenit scriitoare la 11 ani.

Binecunoscutul om de radio și televiziune Mihai Morar este tată de gemene, Mara și Cezara.  Mihai Morar a devenit tată pentru a treia oară, în iulie 2019, când soția lui a adus pe lume tot o fetiță.

Una dintre fetele gemene ale lui Mihai Morar, Cezara, este scriitoare la 11 ani. Omul de televiziune este foarte fericită că fiica lui i-a îndeplinit un vis pe care l-a avut din copilărie, acela de a-și vedea numele pe o carte.

Povestirea Cezarei, selectată din 15 eseuri

”Copilul ăsta este, oficial, scriitor.

Povestirea Cezarei, “Înapoi în viitor”, a fost selectată printre cele 15 eseuri scrise de copii din toată țara pentru antologia “Singuri acasă. Copii și părinți în pandemie”, apărută acum câteva zile la Editura Vremea.

Dacă sunt mândru de ea? În niciun caz pentru că i-am găsit semnătura într-o carte. Asta trebuie să fie mândria și meritul ei. Cezara a scris aproape pe neștiute textul ăsta, la fel ca multe altele. Eu l-am citit când el era deja demult trimis la concurs.

Mândria mea e alta. Sunt mândru că acest copil a ales să se exprime într-unul dintre cele mai frumoase moduri prin care o face un om. Prin scris. Cuvântul înfrumusețează lumea, iar cel care se exprimă prin cuvânt, înainte de a înfrumuseța lumea, prin scris, se înfrumusețează pe sine.

Sunt mândru că acest copil mi-a împlinit un vis. De când eram mic, visam să îmi pun numele pe o carte. Iar dacă eu nu am făcut-o până la vârsta asta, e poate pentru că trebuia să aștept mai întâi să îmi văd numele prin copilul meu”, a spus Mihai Morar despre reușita fiicei sale.

E căsătorit de 13 ani cu Gabriela

Mihai Morar şi Gabriela formează un cuplu de 13 ani şi sunt căsătoriţi tot de atunci.

“Cred că e vorba pur și simplu de comunicare și să nu îi calci niciodată orgoliul, spațiul intim celuilalt. Să îi dai atât de multă libertate încât să aibă nevoie de adevărata libertate, aceea a familiei. La început eu eram mult mai orgolios decât soția mea și mi-am dat seama că nu duce nicăieri orgoliul”, a declarat Mihai Morar despre relația cu soția sa, potrivit click.ro.

 

citește și...