Festivalurile Untold, Neversea, Electric Castle și Summer Well au fost amânate pentru 2021

02.06.2020, 13:50
Festivalurile Untold, Neversea, Electric Castle și Summer Well au fost amânate pentru 2021
Festivalurile Untold, Neversea, Electric Castle și Summer Well au fost amânate pentru 2021

Organizatorii  au anunțat că festivalurile programate vara aceasta au fost amânate pentru 2021 din cauza restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Organizatorii au anunțat că toți cei care și-au cumpărat bilete și abonamente pentru edițiile din acest an ale festivalurilor respective  vor putea să le folosească la edițiile viitoare, relatează Digi24.

”În contextul incertitudinii care planează asupra industriei de evenimente, a continuării condițiilor stricte prin care oamenii pot lucra împreună, dar și a faptului că Ministerul Culturii a trimis în Parlamentul României un proiect de lege care interzice organizarea evenimentelor cu peste 1. 000 de persoane până pe 31 august 2020, considerăm necesar să ne asumăm noi o decizie finală, care să ofere claritate tuturor celor care așteptau festivalurile din această vară.

Cu inima frântă, dar cu certitudinea că luăm cea mai bună decizie pentru sănătatea și siguranța tuturor românilor, luăm decizia de a amâna UNTOLD și NEVERSEA din acest an, pentru anul 2021”, se arată în comunicatul transmis de organizatorii Untold și Neversea.

Ce se întâmplă cu bilete cumpărate

”Suntem extrem de recunoscători celor peste 95% dintre cumpărătorii de bilete și abonamente la festivalul din acest an, care le-au transformat în varianta ANYTIME. Pentru toată această încredere vă mulțumim și vă promitem că veți avea parte de cele mai frumoase experiențe la oricare dintre următoarele 3 ediții veți decide să participați!

Toți cei care nu au ales alternativa ANYTIME PASS, vor putea opta în termen de 30 de zile de la data anunțării ediției 2021, pentru transferarea biletului pentru ediția de anul viitor sau pentru a primi un voucher valoric care va putea fi folosit la achiziționarea altor produse ale organizatorilor. Cei care se vor afla în imposibilitatea de a participa la ediția din 2021 vor putea opta pentru refund în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2021, conform OUG.70 din 14.05.2020.

De asemenea, toți cei care au nevoie de suport pentru a își reprograma cazările de la Cluj-Napoca și Constanta sau alte situații apărute ca urmare a acestei decizii, ne pot contacta pentru a le oferi tot suportul de care dispunem”, se mai precizează în comunicat.

Electric Castle și Summer Well, de asemenea, amânate

Ediţia 2020 a festivalului de muzică Electric Castle, care are loc la Bonţida, lângă Cluj-Napoca, a fost amânată pentru perioada 14-18 iulie anul viitor.

“Din păcate, e prea multă incertitudine cu privire la măsurile de siguranţă şi sănătate pe care ar trebui să le implementăm, restricţiile de călătorie pentru perioada următoare şi alte detalii pe care le plănuim în avans pentru a putea livra experienţa mult aşteptată. Nici de la autorităţi nu am primit până acum răspunsuri referitoare la detalii specifice, de planificare sau în legătură cu situaţia festivalului.

Sănătatea şi siguranţa voastră au fost întotdeauna prioritatea noastră absolută şi, din păcate, în acest moment, nu există un scenariu ideal în care festivalul să se desfăşoare în deplină siguranţă. Având în vedere toate aceste aspecte, am decis să alegem calea cea mai sigură şi să amânăm EC8 pentru 14 – 18 iulie 2021″, spun organizatorii.

Toate biletele achiziţionate vor fi valabile pentru ediţia din 2021, iar cei care nu vor putea participa vor avea la dispoziţie şi alte opţiuni.

Și organizatorii festivalului Summer Well au anunțat, printr-un comunicat postat pe Facebook, că ediția din acest an va fi amânată pentru august 2021.

citește și...