Experiența unui român în vacanță în Thassos. “S-a aruncat asupra lui ca un uliu și i-a vărsat sticla cu vin. Am găsit una dintre mașini zgâriată destul de rău în parcare”

18.08.2022, 14:20

Se pare că insula Thassos trăiește sezonul estival “de aur”, după două veri consecutive dificile, în care măsurile sanitare împotriva pandemiei de coronavirus au fost în multe cazuri un obstacol pentru cei care doreau să aibă o vacanță fără griji. Insula Thassos este o destinație de vacanță relativ necunoscută din nordul Mării Egee, în Grecia. Experiența unui român, aflat în vacanță în Limenaria, a  devenit virală pe rețelele de socializare. ”Proprietarul George era un fel de Sherlock Holmes, adică de dimineața și până noaptea îi simțeai răsuflarea în ceafă”. 

Grecia se află în top 3 țări preferate de români. Există numeroase destinații în Grecia unde mii de români ajung în fiecare an. Nu mai este un secret faptul că peste 1,2 milioane de români aleg să-și petreacă vacanța de vară într-una dintre celebrele destinații grecești. Există numeroase stațiuni, unele mai frumoase și mai populare decât altele, atât pe continent, cât și în numeroasele insule ale Greciei.

Potrivit informațiilor furnizate de platforma Quick Sell (folosită de peste 300 de agenții de turism din România), în perioada 01.01.2022 – 10.05.2022, românii au căutat cel mai mult pachete turistice în Grecia.

Experiența unui  român în vacanță în Thassos

Așa a fost cazul unei familii de români care s-a cazat în Limenaria. Un bărbat a decis să își împărtășească experiența din vacanță pe un forum de pe Facebook.  Acesta a mărturisit că a fost extrem de mulțumit de condiții și servicii, însă comportamentul patronului a lăsat de dorit.

„Citind pe acest forum diverse întâmplări, m-am hotărât și eu să vă prezint întâmplările familiei mele în Thassos. Am petrecut un sejur între 2 -8 august în Limenaria. Cazarea a fost relativ în regulă, micul dejun diversificat și gustos, amplasarea perfectă, chiar lângă plajă. Ce ni s-a părut nepotrivit, faptul că proprietarul George era un fel de Sherlock Holmes, adică de dimineața și până noaptea îi simțeai răsuflarea în ceafă. Observa ce consumi pe plajă, cât ai comandat la barul său, ce ai mâncat la restaurantul său, ce duci sau ce aduci de la mașină. Oriunde te întorceai, dădeai nas în nas cu George. La un moment dat ni s-a părut frustrant”, a  povestit românul pe pagina de Facebook.

”Am găsit una dintre mașini zgâriată destul de rău în parcare”

Chiar dacă regulile locației nu permite accesul cu mâncare și băuturi din exterior, mulți români, aflați în vacanță, aleg  să ignore regula, ceea ce îi irită pe patronii locației.

Mai mult, românul a mărturisit că și-a găsit mașina zgâriată în parcare.

„Când am rezervat ni s-a spus că este inclusă și plajă. George însă avea pretenție să comanzi totul la barul său. Încă din prima zi, am fost martorii unei scene neplăcute, care nu ne-a picat bine. Într-o familie, soțul îndrăznise să aducă pe plajă o sticlă cu vin și, ce să vezi, George s-a aruncat asupra lui că un uliu, l-a apostrofat și i-a vărsat sticlă cu vin. Noi am cam rămas uluiți! Dar vigilența lui George, nu ne-a fost de folos în ultima zi, când înainte de plecare am găsit una dintre mașini zgâriată destul de rău în parcarea sa. Aceste întâmplări nu ne-au împiedicat să ne bucurăm de frumusețea insulei. A fost prima dată când am ajuns aici. Frumusețea acestor locuri ne-a impresionat. Nu ne-am mai întâlnit în vacanțele noastre de până acum cu tipul acesta de cazare atât de controlat de proprietar și de aceea poate ni se pare cam ciudat. Am dori să revenim pe insulă și aș aprecia păreri legate de cazări bune, mai apropiate de tiparul hotelier, decât de genul guesthouse.”, au mai relatat aceștia pe Facebook.

 

Mykonos este de câțiva ani o destinație interzisă pentru o mare parte a lumii, deoarece costurile sunt destul de ridicate. Pe de altă parte, Mykonos are o reputație notorie de a păcăli turiștii – și după doi ani de închideri COVID-19 și pierderi de afaceri – mai mulți turiști s-au plâns că au fost jefuiți de antreprenorii din insula elenă. Mai mulți patroni de restaurante din Grecia au fost acuzați că încearcă această schemă, cu grupuri de turiști, pe care i-au suprataxat cu sute de dolari.

 

citește și...