Emma Răducanu, prima reacţie după dezastrul de la Sydney! ”Voi şterge această amintire”

12.01.2022, 12:50

Emma Răducanu (locul 18 WTA) a pierdut în fața kazahei Elena Rybakina (13 WTA), scor 6-0, 6-1, la Sydney. Este cea mai dură înfrângere din cariera sportivei. „Cred că voi şterge acest meci. Ieri a fost a doua oară când am jucat tenis în ultimele două luni”, a spus Emma.

Emma Răducanu (19 ani)  a pierdut primele nouă game-uri.în primul meci din 2022, cu Rybakina. Elena Rybakina va evolua în optimi cu sportiva franceză Caroline Garcia, locul 75 mondial.

Emma Răducanu a suferit, la Sydney, cea mai drastică înfrângere a carierei, într-un turneu WTA. După ce a jucat doar 56 de minute cu Rybakina, Emma Răducanu a ales ca, imediat după meci, să se antreneze.

Emma Răducanu: ”Voi şterge această amintire”

„Cred că voi şterge acest meci. Ieri a fost a doua oară când am jucat tenis în ultimele două luni. Sunt sigur că voi şterge această amintire şi că voi continua să muncesc. Vreau să rămân acolo.

Chiar dacă primesc lovituri, vreau să rămân în picioare. Eşti cu un pas înainte şi înveţi din aceste lucruri. Sunt la startul primului meu sezon. Obiectivul meu e să nu fiu prea sus sau prea jos”, a spus Emma, citată de WTA Insider.

Emma Răducanu a fost criticată dur după înfrângerea de la Sydney

“Jucătoarea numărul 1 a Marii Britanii a jucat primul ei meci de la începutul colaborării cu antrenorul Torben Beltz. Răducanu nu a reușit să-și găsească ritmul și a avut puțin timp la dispoziție pentru a răspunde loviturilor în forță ale adversarei. Emma Răducanu are de lucrat dacă vrea să aibă o șansă cu jucătoarele experimentate sau care sunt în mare formă, precum Rybakina”, au scris cei de la Sky Sports.

“O lecție brutală pentru Emma Răducanu. N-a avut răspunsuri la puterea și calitatea Elenei Rybakina. Un pas important în spate înainte de Australian Open. Are mult de lucrat, în special în privința serviciului”, a scris Uche Amako, jurnalist la The Telegraph.

“Campioana de la US Open s-a recuperat recent după COVID, dar acest meci arată cât de periculos este rollercoaster-ul din circuitul WTA pentru jucătoarele tinere”, a scris Zenia D’cunha, jurnalist la ESPN.

 

Emma Răducanu, personalitatea sportivă a anului în Marea Britani

Tânăra jucătoare de tenis a fost desemnată personalitatea sportivă a anului 2021 în Marea Britanie. Premiată de BBC, campioana de la US Open 2021 a avut o reacţie emoţionantă.

 

citește și...