Elevii din România vor primi bani de la Guvern! Ce valoare vor avea voucherele acordate

02.07.2020, 11:52
Elevii din România vor primi bani de la Guvern! Ce valoare vor avea voucherele acordate
Elevii din România vor primi bani de la Guvern! Ce valoare vor avea voucherele acordate

Ludovic Orban a stabilit un plan de relansare economică, care include și acordarea de vouchere pentru 400.000 de elevi care provin din familii fără posibilități financiare, în valoare de aproximativ 360 de lei bucata. Acești bani ar urma să fie dați ca o măsură socială.

Voucherele pot fi folosite pentru cumpărarea de rechizite școlare, îmbrăcăminte și încălțăminte.

‘Vouchere pentru elevii care provin din familiile cu venituri mici sau cu venituri sub venitul minim garantat aflaţi în risc de sărăcie severă, pentru achiziţionarea de rechizite şcolare, îmbrăcăminte şi încălţăminte. Beneficiari: 400.000 copii. Buget alocat: 30 milioane de euro’, se arată în Planul Național de Investiții și Relansare Economică aprobat de Guvern, scrie Agerpres.

Câți bani se vor acorda

În plus, și bătrânii vor beneficia de bani de la stat. Cei cu vârsta de peste 75 de ani și cu venituri mai mici decât venitul minim garantat vor primi din partea statului vouchere pentru mese calde. S-au alocat de 100 de milioane de euro, iar numărul beneficiarilor este estimat la 250.000, notează Digi24. 

Planul de relansare economică prezentat de Guvernul lui Orban se întinde pe o perioadă de 10 ani și se ridică la o valoare estimată de aproximativ 100 mld. euro.

Până în anul 2030, liberalii au promis că vor fi făcute investiții în infrastructură, agricultură, sănătate, educație, iar economia va fi puternic subvenționată.

De asemenea, Ludovic Orban promite și demararea lucrărilor la aproximativ 3.000 de km de autostrăzi și drumuri expres până în 2030, construcția metroului din Cluj și finalizarea liniei de metrou care face legătura cu Aeroportul Otopeni.

Planul de relansare economică include și măsurile de protecție socială

– Pachete alimentare și de igienă corporală pentru persoanele vulnerabile – Sprijin pentru persoanele aflate în situații de dificultate, risc de sărăcie sau cu venituri precare prin oferirea de pachete alimentare și pachete de igienă corporală; Beneficiari: 1,18 mil. persoane; Buget alocat: 225 mil. euro.

– Vouchere pentru masă caldă pentru persoane în vârstă – Vouchere pentru mese calde acordate persoanelor în vârstă de peste 75 de ani care au venituri sub venitul minim garantat. Beneficiari: 250.000 persoane. Buget alocat: 100 mil. euro.

– Vouchere pentru elevi – Vouchere pentru elevii care provin din familiile cu venituri mici sau cu venituri sub venitul minim garantat aflați în risc de sărăcie severă, pentru achiziționarea de rechizite școlare, îmbrăcăminte și încălțăminte. Beneficiari: 400.000 copii. Buget alocat: 30 mil. euro.

citește și...