Cum a reacționat Elena Udrea când a aflat că Alina Bica a fost prinsă în Italia. ‘Fără îndoială i-a produs întristare și îngândurare’

11.07.2020, 10:45
Cum a reacționat Elena Udrea când a aflat că Alina Bica a fost prinsă în Italia. 'Fără îndoială i-a produs întristare și îngândurare'
Cum a reacționat Elena Udrea când a aflat că Alina Bica a fost prinsă în Italia. 'Fără îndoială i-a produs întristare și întristare'

Alina Bica, fosta șefă DIICOT, a fost prinsă de polițiști în Italia, după ce a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. Prietena ei, Elena Udrea, nu a primit cu bucurie această veste. Alina Bica urmează să fie extrădată în România.

După ce a părăsit Costa Rica, Bica se mutase în Spania, unde a stat doar câteva luni. În ultimele săptămâni, ea a ajuns în Italia. Cu ajutorul poliției din Europa, fosta șefă DIICOT a fost reperată și apoi reținută de autoritățile din Italia.

Ce a spus Elena Udrea despre Alina Bica

Elena Udrea a fost surprinsă de prinderea Alinei Bica, mai ales că cele două au fugit în același timp de lege, în 2018. Elena Udrea și Alina Bica s-au întâlnit în Costa Rica.

‘Elena Udrea este surprinsă de acest anunț. Nu știa, a aflat de la colegii mei care au sunat-o. A spus că preferă să nu comenteze în niciun fel această veste care, fără îndoială i-a produs întristare, îngândurare Elenei Udrea’, a spus Adrian Ursu, la Exces de putere.

Alina Bica a fost dată în urmărire internaţională în 27 noiembrie 2019, după ce a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare.

De ce este acuzată Alina Bica

‘Alina Bica Mihaela, urmărită internațional, cu mandat european, pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, fiind condamnată la 4 ani, și Bene Ioan, urmarit internațional cu mandat de arestare, fiind condamnat 6 ani și 2 luni pentru fals în înscrisuri și uz de fals, sunt în custodia colegilor din Italia. Vor fi prezentați unei instanțe care va dispune demersurile de a-i aduce în țară. Au fost descoperiți în aceeași zonă’, a anunțat vineri seara, 10 iulie, inspectorul-șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu.

Fosta şefă a DIICOT este acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender. Numele Alinei Bica a fost strâns legat de cel al Elenei Udrea, ambele fiind arestate în Costa Rica, în octombrie 2018.

Alina Bica ar fi luat mită un teren, pentru că l-ar fi favorizat pe Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom şi pe Adriean Videanu în dosarul Romgaz-Interagro.

La finalul lui 2018, Alina Bica și Elena Udrea au făcut recurs la instanţa constituţională din Costa Rica, denunţând plasarea lor în arest preventiv şi cerând, astfel, eliberarea.

Cele două au fost reţinute pe 3 octombrie 2018 de autorităţile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

citește și...