Elena Udrea, primele declarații după ce a fost arestată în Bulgaria. „Nu doresc să…”

13.04.2022, 17:32

Elena Udrea a făcut primele declarații, după ce a fost arestată în Bulgaria. „Blonda de la Cotroceni”  va afla dacă va fi extrădată sau nu în România peste 6 zile. Fostul politician a menţionat că a depus cerere de azil în Grecia.

Elena Udrea a fost prinsă de autoritățile bulgare în 8 aprilie, când încerca să treacă granița spre Grecia, prin vama Kulata. Sâmbătă, instanța a stabilit că Udrea va rămâne în arest preventiv până pe 14 aprilie.

Fostul ministru al Turismului a ajuns în sala de judecată, unde a evitat să vorbească cu jurnaliștii. Avocaţii ei, unul din România şi altul din Bulgaria, s-au aflat în sala de judecată, alături de un translator.

Fostul politician a cerut să fie judecată cu ușile închise

Elena Udrea a cerut expres să fie judecată cu ușile închise, lucru pe care instanța din Bulgaria i l-a respectat.

Fostul politician nu a vrut să facă declarații pentru presă înainte de a intra în sala de judecată. Singura declarație a făcut-o în fața instanțelor de judecată bulgare. Blondina a fost intrebată de judecător dacă refuză să fie predată.

”Nu doresc să fiu predată autorităților române!”

Judecătorii din Bulgaria au amânat, miercuri, cu cinci zile pronunţarea în dosarul în care România a cerut extrădarea Elenei Udrea în România. De asemenea, magistraţii au decis să ceară informaţii suplimentare de la autorităţile române, inclusiv despre condiţiile de detenţie din România.

„Blonda de la Cotroceni” a menţionat că a depus cerere de azil în Grecia, însă documentul trebuie tradus.

Elena Udrea trebuie să ispășească șase ani de închisoare, în dosarul „Gala Bute”. Blondina a fost condamnata în 7 aprilie, la 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea a încercat să fugă din România joi dimineață, cu puțin timp înainte ca instanța supremă să pronunțe soluția definitivă de condamnare.

Poliţia bulgară a fost informată că Udrea a comis infracţiuni în timpul mandatului său de ministru, între 2009 şi 2012, obţinând mită de peste 12 milioane de lei româneşti şi 1,1 milioane de euro de la mai multe companii.

citește și...