Elena Udrea este revoltă. “Mi-am văzut fiica printr-un geam! S-au creat momente dramatice, când copii au început să lovească cu pumnii și picioarele geamul”

07.08.2022, 13:57

Elena Udrea a dezvăluit că a reușit să își vadă fiica, în penitenciar. Fostul ministru al Turismului s-a plâns că nu a putut să o strângă în brațe din cauza regulilor care prevăd un geam de protecție între vizitatori și deținuți. “S-au creat momente dramatice, când copii au început să urle și să lovească cu pumnii și picioarele geamul”.

Elena Udrea a postat un mesaj plin de revoltă la adresa sistemului din penitenciare, care  îi permite să-și vadă fiica doar printr-un geam.

Fostul ministru al Turismului este exrem de afectată din cauza faptului că nu și-a putut ține fetița în brațe, la prima vizită pe care a avut-o după patru luni de zile. Mai mult, fostul politician a vorbit și despre bătăile și violențele din penitenciar!

 

“S-au creat momente dramatice, când copii au început să urle și să lovească cu pumnii și picioarele geamul”

“Pentru că tot s-a aflat ”pe surse” din interiorul penitenciarului, și chiar în timp real, că am fost vizitată de fetița mea, va confirm că după aproape 4 luni și un demers anevoios mi-am văzut în sfârșit copilul! Aș fi dorit că Eva să fie ferită de publicarea imaginilor de la această vizită, poate pentru că eu încă sunt marcată de filmările cu Tibi Ridzi ducându-și de mânuțe cei doi copilași să își viziteze mama, acum 6 ani. Dar, dacă tot au fost știri despre întâlnirea pe care am avut-o cu fetița mea, o să aduc în discuțîi o știre absurdă creată de prevederea legală care face că un copil să își vadă mama aflată în detenție doar printr-un geam numit “dispozitiv de protecție”, fără să poată atinge, fără să îi poată stă în brațe, fără să poată simți iubirea mamei, care îi lipsește atât de mult.

Cine a putut gândi o tâmpenie că asta? Prin această regulă, o mama, condamnată eventual pentru furt din magazine sau pentru vreun abuz în serviciu, are același regim de primire a vizitelor că un criminal în serie condamnat pe viața. Despre ce protecție poate fi vorba și a cui când vorbim de întâlnirea unei mame cu copilul ei??? S-au creat momente dramatice, când copii au început să urle și să lovească cu pumnii și picioarele geamul care îi împiedica să ajungă la mamele lor. Dacă tot există o camera special amenajată pentru astfel de întâlniri “mama și copilul”, de ce nu se permit aceste vizite aici fără să fie nevoie de nenumărate avize, aprobări și semnături ajungând până la cea a directorului penitenciarului?”, scrie Elena Udrea pe Facebook

”Bolnavii psihici sunt foarte mulți și creează probleme imense”

De asemenea, Elena Udrea a vorbit bătăile din penitenciar. Fostul politician spune că cei care generează violențele sunt persoanele cu boli psihice care sunt închise în penitenciarele din România, în loc să fie trimise la spitale de specialitate.

„În România, persoanele cu probleme psihice grave sunt deținuți în penitenciare în loc să fie trimise în spitalele de psihiatrie! Ceea ce face că România să fie continuu condamnată la CEDO pentru condițiile din închisori, iar de plătit plătește fiecare cetățean din buzunarul propriu. Că tot suntem aici, să reamintim Instanțelor că toate sancțiunile date de CEDO României din acest motiv, sancțiuni de sute de milioane de euro, se suportă din buzunarul tuturor.

Revenind la cei bolnavi psihic, aceștia sunt foarte mulți și creează probleme imense atât celorlalți deținuți, cât și mai ales angajaților ANP. Sunt persoane violente, care provoacă scandaluri, bătăi, nu sunt capabili să respecte reguli, refuză să își ia tratamentele, iar cum într-un penitenciar nu există psihiatru și nici personalul angajat nu are competențe în domeniul medical și cu atât mai puțîn în tratarea bolnavilor psihici, aceștia din urmă (angajații) sunt traumatizați și obligați să lucreze cu astfel de persoane. În plus, din cauza comportamentului agresiv, bolnavii pshihici sunt ținuți singuri în camere de 8,10 sau 12 locuri, creând astfel o aglomerare și mai mare în spațiile de cazare rămase”, a mai spus Elena Udrea.

citește și...