E oficial: peste un milion de români vor primi măști gratis

21.05.2020, 23:10
E oficial: peste un milion de români vor primi măști gratis
1,1 milioane de români ar urma să primească măști gratis/ foto: pixabay

Ludovic Orban vine cu vești bune în plină pandemie de coronavirus! Premierul României a anunțat joi, 21 mai, că executivul va adopta o Ordonanță prin care este stabilit mecanismul prin care persoanele defavorizate vor primi măști de protecție gratis. Ministerul Sănătății a alocat un buget de 150 de milioane de lei.

Potrivit Digi24, Guvernul va pune la dispoziția persoanelor defavorizate măşti de protecţie gratuit.

1,1 milioane de români ar urma să primească măști gratis

‘Hotărârea Parlamentului de adoptare a stării de alertă ne-a complicat existența parlamentul pentru că distribuirea de măsti către persoanele vulnerabile trebuia făcută în baza unui parteneriat între Ministerul Muncii si Poștă, dar, în baza hotărârii a fost mandatat Guvernul prin Ministerul Sănătății’, a declarat premierul Ludovic Orban.

Conform datelor centralizate de guvern, 1,1 milioane de români ar urma să primească măști gratis.

Procedura presupune că ministerul Sănătății primește datele centralizate de la administrațiile locale cu necesarul de măști, după care, prin Direcțiile de Sănătate Publică va distribui numărul necesar de măști de protecție.

Tot joi, 21 mai, Gabriela Firea a anunțat că va da drumul platformei online, unde bucureștenii se pot înscrie voluntar pentru a fi testaţi gratuit de coronavirus.

‘Începe marea testare în Capitală! Primăria Capitalei lansează mâine, 22 mai, la ora 13,00, platforma online www.testampentrubucuresti.assmb.ro, unde se pot înscrie voluntar 11.000 de bucureşteni, pentru a fi testaţi gratuit în vederea depistării infecţiei cu noul coronavirus‘, a anunțat, pe Facebook, Gabriela Firea.

Pe platforma online se pot înscrie, în vederea testării RT-PCR, bucureştenii care sunt asimptomatici, adică nu se află în definiţiile de caz stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.

citește și...