E oficial: când se va deschide linia de metrou Drumul Taberei – Eroilor!

10.04.2020, 15:19
E oficial: când se va deschide linia de metrou Drumul Taberei - Eroilor!
E oficial: când se va deschide linia de metrou Drumul Taberei - Eroilor! foto: pixabay

E oficial! Linia de metrou Drumul Taberei – Eroilor va fi dată în funcțiune la finalul lunii iunie, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, citat de Digi24.

E oficial: când se va deschide linia de metrou Drumul Taberei – Eroilor!

Lucrările la magistrala 5 se vor finaliza în sfârșit, iar bucureștenii vor putea circula cu metroul și în zona respectivă.

Fostul ministru, Răzvan Cuc, spunea că finalizarea lucrărilor la linia Drumul Taberei – Eroilor vor fi gata la finalul anului trecut, însă s-a întârziat.

În plus, pentru stația de metrou din Drumul Taberei, Metrorex anunță că vor fi scoase mai multe trenuri din funcțiune. Astfel, pe unele tronsoane, trenurile vor circula într-un număr mai mic.

Conform noilor declarații, nu mai puțin de opt trenuri vor fi scoase din funcțiune pe tronsonul Râul Doamnei – Eroilor al Magistralei 5, pentru inaugurarea noii stații de metrou.

De asemenea, călătorii de pe magistralele M1 și M3 vor aștepta cu un minut în plus sosirea metroului, iar la orele de vârf, timpul de așteptare va crește la 9-10 minute, de la data de 1 iulie.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 3,2 miliarde de lei, lucrările fiind executate de Asocierea Astaldi.

citește și...