Metrorex a luat o decizie în noaptea de Înviere! Ce se va întâmpla cu metroul

04.04.2020, 11:30
Metrorex a luat o decizie în noaptea de Înviere! Ce se va întâmpla cu metroul
foto: shutterstock

Autoritățile continuă să ia măsuri drastice din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, s-a decis ca metroul bucureștean nu va circula în noaptea de Înviere. Acest lucru se întâmplă pentru prima dată în ultimele decenii.

Metrorex a luat o decizie în noaptea de Înviere! Ce se va întâmpla cu metroul

Metrorex a transmis deja un comunicat de presă, în contextul în care Ordonanța Militară cu numărul 2 interzice accesul publicului în lăcașurile de cult.

‘Informăm publicul călător că, în contextul actual şi ţinând cont de Ordonanţa Militară nr. 2/21.03.2020, care prevede la art. 9, alin. 2 că ‘se pot oficia slujbe în locaşele de cult de către slujitorii bisericeşti/religioşi, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online’, în noaptea de Înviere, 18/19.04.2020, trenurile de metrou nu vor circula’, anunță Metrorex, citat de Digi24.

În restul perioadei sărbătorilor pascale, adică în intervalul 17 – 20 aprilie, metroul va circula conform următorului program: pe Magistrala 1 (Republica – Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni – Pipera) şi Magistrala 3 (Anghel Saligny – Preciziei) trenurile de metrou vor circula la un interval de 10 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2 – Străuleşti) la un interval de circa 11 minute.

Mai mult de atât, Klaus Iohannis a transmis un mesaj ferm pentru românii din diaspora care vor să se întoarcă acasă de sărbătorile pascale.

‘Am intrat în cea mai grea etapă. Prin măsurile luate din vreme am reușit să o întârzem pe cât posibil, de acum vor urma zile grele. Este esențial să fim toți conștienți de acest lucru pentru că vor veni momente cu o mare încărcătură emoțională. Fac un apel către românii din diapora, necesar, dar care mă umple de tristețe. Dragii mei, nu veniți acasă de sărbători! Venirea în sânul familiei este extrem de periculoasă.

Anul acest vom fi alături de cei dragi, dar de la distanță. Păstrarea distanței unii față de ceilalți stopează transmiterea infecției. Trebuie ca românii să respecte în totalitate măsurile. Dragi români, doar respectând riguros regulile îi ocrotim pe cei apropiați. Este imperativ să stați acasă și să limitați deplasările doar la cele strict necesare. Evitați orice contact direct și spălați-vă pe mâini când vă întoarceți acasă. Nu vă abateți!’, a fost mesajul președintelui României.

citește și...