După o toamnă călduroasă, meteorologii au făcut anunțul: când vin ninsorile și gerul năprasnic

07.11.2022, 18:34
După o toamnă călduroasă, meteorologii au făcut anunțul: când vin ninsorile și gerul năprasnic
După o toamnă călduroasă, meteorologii au făcut anunțul: când vin ninsorile și gerul năprasnic/ foto: pixabay

După o toamnă lungă cu temperaturi destul de ridicate, vremea se va răci treptat după data de 10 noiembrie, astfel că temperaturile vor scădea de la 16 – 18 grade la 10-12 grade, conform meteorologilor. Când vin ninsorile și gerul năprasnic? 

Directoarea Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu, nu are deloc vești bune pentru această iarnă. Vremea rece ar putea dura până în luna martie, iar primele ninsori ar putea apărea chiar din această lună. Maximele nu vor mai depăși 15 grade Celsius.

Ar putea ninge din luna noiembrie

„Am înregistrat ieri foarte multe recorduri la nivelul ţării, mai ales în partea de sud a teritoriului. De mâine însă temperaturile încep să scadă. Vom reveni până la sfârşitul acestei luni la un regim termic firesc, ceea ce înseamnă maxime care probabil spre sfârşitul lunii nu vor mai depăşi 15 grade Celsius”, a declarat Florinela Georgescu.

„Per ansamblu, luna noiembrie ar putea fi ar putea fi una deficitară. Precipitaţiile, oricum, în timpul iernii, climatologic vorbind, nu sunt foarte abundente”, a mai adăugat meteorologul ANM.

Vremea se va răci accentuat în următoarele săptămâni și este posibil să apară ninsori și viscol în unele zone, însă garantat în zonele montane, la înălțimi înalte.

„Pentru luna decembrie deja nu este ieşit din comun să apară temperaturi minime în cursul nopţii de sub minus -10 grade. Iar un ianuarie normal înseamnă cea mai rece lună din an care poate aduce şi evenimente severe, de genul viscolelor. Acestea nu sunt excluse din niciuna din lunile de iarnă”, a mai spus meteorologul.

citește și...