Vremea se schimbă radical, după ce o masă de aer rece va acoperi întreaga țară! Prognoza meteo pentru 4 octombrie

04.10.2022, 11:21
Vremea se schimbă radical, după ce o masă de aer rece va acoperi întreaga țară! Prognoza meteo pentru 4 octombrie
Vremea se schimbă radical, după ce o masă de aer rece va acoperi întreaga țară! Prognoza meteo pentru 4 octombrie

A patra zi a lunii octombrie aduce vreme rece în toată țara și valori termice mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. ANM a anunțat că vor exista condiții de precipitații, iar la munte va fi lapoviță și chiar va ninge viscolit. Drumarii au intervenit deja de la primele ore ale dimineții cu utilaje cu lamă și material antiderapant.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea va continua să fie rece în această perioadă. La începutul zilei, cerul va fi variabil, însă din a doua parte a zilei, se strâng norii, mai ales în vest, nord-vest, centru și cu totul izolat în restul țării.

Vremea se menține rece în mare parte din țară

Marți, 4 octombrie, valorile termice maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 12 grade. De asemenea, meteorologii au anunțat că există condiții de ceață.

Temperaturile maxime vor urca până la valori de 16- 18 grade Celsius prin mare parte din țară. Excepție fac tot zonele Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogei, regiuni unde mercurul din termometre va urca până la 20- 22 de grade Celsius.

foto: pixabay

La munte a nins viscolit

În zonele montane a nins deja abundent noaptea trecută, conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Minimele vor coborî spre valori negative, -1, -2 grade.

„Atenţie. Zăpadă pe drumurile montane. Noaptea trecută a început să ningă și să viscolească în zonele montane.
Pe drumurile montane din administrarea CNAIR se acționează cu utilaje cu lamă și material antiderapant pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță”, a transmis CNAIR.

În Capitală, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Șansele de precipitații cresc după amiază, însă cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab spre moderat și există condiții de ceață. Maximele zilei nu vor depăși 20 de grade.

Din fericire, în zilele următoare, vremea se va încălzi ușor. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în sud și sud-vestul teritoriului. Jumătatea lunii octombrie aduce vreme frumoasă, iar regimul pluviometric se menține deficitar, mai ales în sud și sud-vestul țării.

citește și...