Ducu Bertzi, operat de urgență. Cu ce problemă de sănătate s-a confruntat artistul

05.10.2020, 13:00
Ducu Bertzi, operat de urgență. Cu ce problemă de sănătate s-a confruntat artistul
Ducu Bertzi, operat de urgență. Cu ce problemă de sănătate s-a confruntat artistul

Binecunoscutul artist Ducu Bertzi, în vârstă de 65 de ani, a fost operat de urgență. Acesta a explicat care este starea sa de sănătate.

Renumitul artist Ducu Bertzi a fost operat de urgență de colecist, anunță money.ro. Starea artistului este bună. Acesta se află înrecuperare pentru următoarele două săptămâni și și-a amânat spectacolele pe care urma să le susțină în următoarea perioadă.

”Am ajuns acasă, acum sunt după operație (colecist-n.r.). Urmează două săptămâni de recuperare și, dacă lucrurile merg spre bine, din nou la treabă!”, a declarat Ducu Bertzi pentru sursa mai sus-menționată.

Ducu Bertzi urma să cânte și în București, pe 11 octombrie, la Family Island, insula de pe Lacul Fundeni, alături de Cristi Dumitrașcu și Marius Bațu (Poesis, Holograf).

Ducu Bertzi, o carieră de succes

Ducu Bertzi este unul dintre cei mai cunoscuți folkiști români. A început să cânte la chitară încă de pe vremea când era doar un copil și la primul festival de poezie și muzică de la Sighet (1973), Ducu Bertzi a câștigat marele premiu… o valiză.

În paralel cu școala generală, a studiat opt ani vioara la școala de muzică din Sighet. Din clasa a noua, împreună cu un grup de prieteni, a înființat grupul Mi bemol rock. Cu această formație, Ducu Bertzi cânta, la serile de dans ale liceului, piese românești și din repertoriul unor formații la modă. Treptat, a renunțat la chitara electrică în favoarea celei acustice.

Debutul pe o scenă recunoscută a avut loc în 1976 la Baia Mare, la Cenaclul Flacăra, unde a activat până în anul 1985.

Prima înregistrare audio a fost realizată la Radiodifuziunea Română în noiembrie 1979, cu titlul ”Când s-o-mpărțit norocu’”.

A cucerit publicul din România cu șlagăre precum: „Și de-ar fi”, „Floare de colț”, „M-am îndrăgostit numai de ea”, „Suflet fără chei”, „Omul pădurii”. În ceea ce privește viuața personală, celebrul artist Ducu Bertzi este căsătorit cu Theodora din anul 1989.

De-a lungul anilor, Ducu Bertzi a susținut aproximativ 4.500 de concerte atât în țară cât și în străinătate.

citește și...