Doi elevi de liceu din Iowa și-ar fi ucis profesoara de spaniol din cauza notelor slabe

02.11.2022, 20:25

Doi elevi de liceu din Iowa și-ar fi ucis profesoara de spaniolă anul trecut ca răzbunare pentru o notă proastă pe care aceasta i-a dat-o unuia dintre adolescenții din clasa ei, au dezvăluit marți procurorii în documente judiciare. Cadavrul a fost găsit într-un parc din Fairfield pe 3 noiembrie 2021, ascuns sub o prelată, o roabă și traverse de cale ferată. Fusese bătută până la moarte cu o bâtă de baseball. 

Noile detalii fac lumină asupra unui posibil motiv pentru prima dată de când Willard Miller și Jeremy Goodale au fost arestați și acuzați de uciderea profesoarei lor Nohema Graber, în vârstă de 66 de ani, în orășelul Fairfield, pe 2 noiembrie 2021.

Miller s-a întâlnit cu Graber la liceul Fairfield pentru a discuta despre nota slabă pe care o avea la clasa ei în după-amiaza zilei în care a fost ucisă, au descoperit anchetatorii, relatează The Independent.

Criminalii au bătut-o până la moarte cu o bâtă de baseball

O zi mai târziu, cadavrul grav lui Graber a fost găsit ascuns sub o prelată, o roabă și legături de cale ferată în parc.

Anchetatorii cred că Miller și Goodale, care aveau amândoi 16 ani la momentul respectiv, au bătut-o până la moarte cu o bâtă de baseball – și ulterior s-au lăudat cu acest lucru pe rețelele de socializare.

Unul dintre criminali era supărat că nota mică pe care i-o dădea îi scădea media generală

Miller a declarat poliției că fusese frustrat de modul în care Graber preda spaniola și era supărat că nota mică pe care i-o dădea îi scădea media generală.

“Se crede că nota slabă este motivul din spatele uciderii lui Graber, care îl leagă direct pe Miller”, se arată în documentele judiciare depuse de procurorul comitatului Jefferson Chauncey Moulding și de procurorul general adjunct din Iowa, Scott Brown.

Miller a negat orice implicare în moartea profesorului său, dar “mai târziu a declarat că avea cunoștință de tot, dar nu a participat” – susținând că un “grup de copii mascați care se plimbă” l-a ucis pe Graber și l-a forțat să scape de cadavru, potrivit documentelor judiciare.

Martorii au văzut doi bărbați conducând duba lui Graber în afara parcului la mai puțin de o oră după ce profesorul a ajuns. Duba a fost abandonată la capătul unui drum rural, iar un martor i-a luat pe cei doi adolescenți în timp ce mergeau pe același drum, au declarat anchetatorii.

Goodale s-ar fi lăudat cu crima unui prieten pe Snapchat. Un martor a furnizat fotografii ale unei conversații pe Snapchat cu adolescentul care i-a implicat pe el și pe Miller după nume în uciderea lui Graber.

Avocatul lui Miller, Christine Branstad, a declarat însă că cele patru mandate de percheziție au fost emise ilegal și cere instanței să le invalideze pe toate patru și să suprime probele de pe Snapchat, precum și din casa clientului său, comentariile pe care acesta le-a făcut poliției și informațiile luate de pe telefonul său mobil.

Un judecător va asculta miercuri argumentele privind suprimarea probelor.

Ambii băieți, care au acum 17 ani, vor fi judecați ca adulți. Procesul lui Miller este programat să înceapă pe 20 martie în Council Bluffs, iar procesul lui Goodale este programat să înceapă pe 5 decembrie în Davenport.

citește și...