Dezvăluirile fabuloase ale lui Cristi Borcea despre viața din închisoare. ‘Am 4 copii făcuți în detenție’

02.07.2020, 13:24
Dezvăluirile fabuloase ale lui Cristi Borcea despre viața din închisoare. 'Am 4 copii făcuți în detenție'
Dezvăluirile fabuloase ale lui Cristi Borcea despre viața din închisoare. 'Am 4 copii făcuți în detenție'

Cristi Borcea a ieșit din închisoare de mai bine de opt luni, însă tot nu poate uita condițiile grele pe care le-a suportat în în închisoare. Într-un interviu pentru emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO, soțul Valentinei Pelinel a povestit cum au fost cei 5 ani petrecuți în pușcărie, după ce a fost condamnat ‘Dosarul Transferurilor’.

Cristi Borcea și-a deschis sufletul și a făcut dezvăluiri fabuloase din perioada în care a fost încarcerat. Fostul acționar de la Dinamo a ținut să precizeze că nu a stat în lux, așa cum s-a vehiculat. Și în prezent, el mai ia calmante, pentru a-și reveni după șoc. Afaceristul a recunoscut că a avut noroc cu frații Becali, Victor și Giovani, condamnați și ei în același dosar.

Cristi Borcea, condiții inumane în pușcărie

El a fost condamnat în 2014 la șase ani și jumătate de închisoare, pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. În iulie 2018 a fost eliberat condiționat.

‘Pe mine fotbalul m-a băgat la pușcărie! Am stat în celulă cu Giovanni și cu Victor. A fost cel mai mare noroc al meu. Am eu adrenalină, dar dacă nu-i aveam pe Giovanni și pe Victor eram terminat. Eu sunt o fire mai sensibilă, iar până mi-am revenit… În schimb, ei erau mai tari decât mine. La început, Giovanni a fost cel care ne îndruma.

El era șeful. Bine, pe oriunde a fost el a fost șef! Era plin de șobolani! Când mă duceam la baie, îl sculam pe Victor. Erau d-alea turcești… Dădeam cu bidonul în ușă să fugă! Când am văzut prima dată, într-o noapte… Atunci l-am sculat pe Victor și apoi nu mă duceam singur niciodată’, a povestit Borcea la GSP.ro.

A stat cu șobolanii în celulă

El a mărturisit că celula era plină de șobolani și întotdeauna îi era frică să se ducă singur.

‘De unde celulă de lux? Era un spectacol când veneau controalele să vadă celula lui Borcea. A venit și doamna ministru în control! Eram câte 12 în cameră. Dușul era pe hol, la 500 de metri. Unde era luxul? Nici la Poarta Albă, nici la Jilava n-aveau duș în cameră. La Jilava aveam pe secție dușul și făceam duș 200 de persoane într-o singură oră! Eu n-am stat niciodată doar cu Victor și Giovanni într-o cameră. De exemplu, la Jilava eram 4.

Am stat eu cu Victor și cu alți doi. Dar celula era de 10 metri, fără duș, iar jumătate din cameră era baia. Era plin de șobolani! Când mă duceam la baie, îl sculam pe Victor. Erau d-alea turcești… Dădeam cu bidonul în ușă să fugă șobolanii! Când am văzut prima dată, într-o noapte… Atunci l-am sculat pe Victor și apoi nu mă mai duceam singur niciodată’, a mai spus el.

A conceput patru copii la închisoare

În februarie 2019, Cristi Borcea s-a întors din nou la închisoare, de data aceasta în ‘Dosarul Retrocedărilor’, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. Din cei cinci ani, Borcea a făcut doar 9 luni, el fiind eliberat în noiembrie 2019.

‘Am lucrat la spălătorie, am lucrat pe hol, unde dădeam cu mopul. Acum, acasă sunt meseriaș! Am lucrat și la centrala termică, dădeam drumul la apa caldă, o opream. În primii trei ani aveam apă caldă la dușuri doar de două ori pe săptămână, după aceea se dădea o oră pe zi’, a mai declarat aceasta pentru sursa citată mai sus.

Cât a stat la închisoare, Cristi Borcea a conceput patru copii. Despre momentele de intimitate cu Valentina Pelinel, afaceristul a spus că nu a dus-o niciodată la camera intimă. Totul s-a întâmplat în timpul numeroaselor permisii de care a beneficiat.

‘Am patru copii concepuți în detenție. Cei trei cu Valentina și Gloria din cea de-a doua căsătorie. Nu, nu. N-am fost niciodată la camera nupțială. Toți sunt făcuți în permisie. Mi-a trecut și mie mai ușor. Am avut adrenalină, stimulent’, a mai adăugat Borcea.

citește și...