Dezvăluiri șocante ale fostului șef al Poliției, la un an de la dispariția Alexandrei Măceșanu

29.07.2020, 12:07
Dezvăluiri șocante ale fostului șef al Poliției, la un an de la dispariția Alexandrei Măceșanu
Dezvăluiri șocante ale fostului șef al Poliției, la un an de la dispariția Alexandrei Măceșanu

La începutul acestui an, Nicolae Alexe, cel care a ocupat funcția de adjunct al Poliției Olt, a fost concediat de ministrul Vela, după ce a fost acuzat că are legături cu lumea interlopă. Nemulțumit, Nicolae Alexe a contestat măsura și a declarat că nu a fost suficient de instruit de IGPR pentru a acționa corespunzător în astfel de cazuri, precum cele ale Alexandrei Măceșanu și Luiza Melencu.

Cazul Caracal se complică

Alexandra Măceșanu a sunat de 3 ori la 112, pentru a anunța că a fost răpită. Din păcate, autoritățile nu au acționat la timp în cazul ei și nici până în ziua de astăzi nu se știe ce s-a întâmplat cu adevărat cu tânăra de 15 ani.

Recent, fostul șef al IPJ Olt, Nicolae Alexe, a scos la iveală noi detalii în cazul dispariției adolescentei din Caracal.

‘El nu a dispus cu celeritate niciuna din măsurile care erau în competenţa şefului IPJ Olt, deşi ocupa această funcţie, şi nici măcar nu a verificat dacă se impune declanşarea mecanismului «Alertă răpire copil»’, se arată în dispoziția IGPR.

Nicolae Alexe a venit cu noi declarații

foto: captura video

Nicolae Alexe a încercat să se apere, susținând că avea doar trei luni în funcție și nu a fost pregătit suficient de IGPR.
Alexe era la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt atunci când Alexandra Măceşanu a sunat la 112. Deşi subalternii l-au informat imediat, comisarul şef a catadicsit să meargă la Caracal abia după 7 ore.

‘Nu s-au stabilit acțiunile pe care le-ar fi putut întreprinde și care ar fi condus în mod cert la înlăturarea consecințelor, având în vedere faptul că victima a fost ucisă la ora 12.35, iar el a fost informat telefonic la 11.45’, a spus Nicolae Alexe, scrie playtech.ro.

Alexe nu şi-a anunţat la timp nici măcar superiorii de la Bucureşti, dar atunci când a izbucnit scandalul a declarat public că el a fost singurul care i-ar fi spus procurorului de caz să nu aştepte ora 6.00 dimineaţa şi să intre peste Gheorghe Dincă în timpul nopţii.

citește și...