Crește numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România: 397 de cazuri noi și 31 de decese

07.07.2020, 14:46
Crește numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România: 397 de cazuri noi și 31 de decese
Crește numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România: 397 de cazuri noi și 31 de decese/ foto: pixabay

Crește numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România! Până acum, pe teritoriul țării noastre, au fost confirmate 29.620 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea, 20.534 de pacienți s-au vindecat și 1.393 de pacienți sunt asimptomatici.

Grupul de Comunciare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au mai fost depistate alte 397 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

Crește iar numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus

De asemenea, bilanțul deceselor a ajuns la 1.799 persoane, dintre care 31 în ultimele 24 de ore.

La ATI, în acest moment, sunt internați 231 de pacienți, mai anunță Grupul de Comunicare Strategică. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 783.337 de teste.

Ministrul Sănătăţii a precizat că va menține izolarea pentru persoanele care sunt infectate cu virusul din China, chiar dacă această măsură nu mai este una obligatorie.

Nelu Tătaru, despre al doilea val de coronavirus

‘Poate urma un val doi, cu o componentă de relaxare a populaţiei. Recomand păstrarea izolării pentru cei pozitivi, chiar dacă nu mai este obligatoriu. Portul măştii în contactul cu familia acestei persoane, regulile de igienă, grija în spaţiile comune’, a afirmat Nelu Tătaru, luni seara, 6 iulie, la Digi 24.

Recent, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualitat lista țărilor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare. Astfel, românii și străinii care se întorc la noi din mai toate țările europene nu vor mai sta în izolare dacă nu au simptome de infecție cu coronavirus.

Excepția se aplică din data de 7 iulie persoanelor asimptomatice care sosesc în România din Andorra, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Insulele Feroe, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Marea Britanie, Monaco, Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania, Țările de Jos, Ungaria, Vatican, precum și din state terțe – Algeria, Australia, Canada, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Thailanda, Tunisia, Uruguay.

Pe de altă parte, având în vedere numărul mare de cazuri noi raportate zilnic în România, țara noastră ar putea fi inclusă pe lista roșie.

citește și...