Detalii halucinante ale familiei gravidei care a murit de coronavirus. De unde a pornit totul

09.08.2020, 18:59
Detalii halucinante ale familiei gravidei care a murit de coronavirus. De unde a pornit totul
Detalii halucinante ale familiei gravidei care a murit de coronavirus. De unde a pornit totul

Tânăra gravidă care a murit la spitalul din Alba-Iulia nu avea alte boli, susțin rudele femeii. Camelia se întorsese de curând din Spania, împreună cu mama și fratele său.

Familia tinerei însărcinată în 25 de săptămâni a dezvăluit că tot coșmarul a început în Spania, acolo unde s-ar fi infectat. Prima care a avut simptome de COVID-19 a fost mama gravidei, care a și decedat în urmă cu 10 zile.

Starea de sănătate a femeii de 33 de ani s-a agravat atât de mult, încât medicii nu au mai putut să o salveze. Femeia a început să tușească și să aibă dureri în gât. Testele pentru COVID-19 făcute la spanioli i-au ieșit negative.

Soţul femeii decedate: ‘A spus ‘Măi, Cosmine, mă duc că mă doare gâtul, să nu afecteze copila. Am acasă analize tot, tot a ieşit negativ şi mie şi la copil. Am stat aproape trei săptămâni şi nu am avut nimic nimic’. 

Mama tinerei a decedat și ea

‘Ea tușea, o durea puțin gâtul. Mama ei, sora mea, era puţin răcită. Sora mea a cerut să fie internată la spital în Târnăveni şi fata a zis – vin şi eu cu tine. Pe fata asta care a murit acum a internat-o, pe sora mea a dus-o la Mureş şi de acolo au trimis-o la Sibiu şi cei de la Sibiu ne-au dat telefon că a murit. Au fost plecaţi în Spania înainte cu o lună de zile. Când s-a dus (femeia gravidă – n.r.) la spital, i-a pus masca şi vorbeam pe Facebook cu ea, în scris’, a spus Cornel Velţan, unchiul fetei însărcinate, citează Digi24. 

Doctorii au declarat că starea de sănătate a femeii gravide era foarte gravă când a ajuns la spitalul din Alba-Iulia. Avea bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă hepatică şi insuficienţă respiratorie acută, toate fiind cauzate de infecția cu coronavirus.

Nu era bolnavă

“La 33 de ani, alte boli cronice nu avea, dar avea o infecție cu coronavirus, iar gravidele au un risc major care poate fi agravat de acest coronavirus”, a declarat la Digi24 Silviu Tuzes, medic şef la secția ATI.

Femeia de 33 de ani care murit mai avea doi copii, o fată şi un băiat.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 1.145 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Bilanțul total a ajuns la 61.768 de cazuri.

 

citește și...