Desert rapid cu 2 ingrediente. Bezea de casă

04.03.2022, 21:16
Desert rapid cu 2 ingrediente. Bezea de casă

Sunt ușoare, aerisite și crocante. Ușor dulci, cu o notă de aromă sau culoare la alegere. Bezeaua este un topping familiar pentru produse de patiserie și produse dulci. Poate fi folosit și ca component principal care se potrivește bine cu compoziția de aluat.

Aceasta trebuie să fie cea mai populară rețetă de albuș de ou dintre toate. apoi coaptă foarte ușor, astfel încât suprafața să fie crocantă, iar centrul să fie moale.

O bezea este o spumă de bule de aer închise în albuș de ou și stabilizate de zahăr, dezvoltată pentru prima dată în secolul al XVII-lea de bucătari. În zilele noastre avem tendința de a ne bate albușurile într-un mixer cu stand, dar există încă un pic de tehnică în prepararea bezei.

 

Care este diferența dintre bezele franțuzești, italiene și elvețiene

Cel mai simplu mod de a face bezea este în stil franțuzesc. Se face prin baterea albușurilor de ou, în timp ce se încorporează încet zahărul.

Deși sunt făcute cu aceleași ingrediente de bază – albușuri și zahăr bătut până la o consistență tare – bezele italiene și elvețiene diferă de cele franceze prin faptul că ambele introduc căldură în timpul baterii albușurilor (sub formă de zahăr fierbinte). sirop pentru italiană.

Bezeaua italiană este cea mai stabilă dintre cele trei, deoarece necesită sirop de zahăr fierbinte pentru a fi turnat în albușuri bătute, astfel încât să obțineți vârfuri frumoase și pufoase.

Stilul franțuzesc este cel mai simplu mod de a face bezea, deoarece presupune pur și simplu baterea albușurilor cu zahăr. Bezea franțuzească se face prin amestecarea zahărului cu albușuri crude și este cel mai puțin stabil tip de bezea. Ca atare, va trebui, de obicei, copt, deci este cel mai bine folosit atunci când este pliat în alte aluat pentru a le da lifting și lejeritate sau copt.

Stilul elvețian este mai fin și mai dens decât cele doua. Bezeaua elvețiană cu marshmallow este făcută prin baterea albușurilor de ou și a zahărului într-un boiler dublu (o tigaie sau un castron pus deasupra apei clocotite) până când zahărul este complet dizolvat și amestecul este fierbinte la atingere. Se ia apoi de pe foc și se bate în continuare până își dublează volumul. Bezeaua elvețiană tinde să atingă un volum mai mic decât celelalte soiuri, deoarece zahărul este adăugat devreme în procesul de batere, interferând cu capacitatea proteinelor din ou de a se desfășura și de a se lega între ele pentru a forma pereții care susțîn micile bule de aer.

Idei de aromă și topping

  • Extract de vanilie, migdale sau mentă
  • Pudră de cacao cernută sau pudră de espresso instant
  • Alune măcinate fin (pentru a forma straturi pentru dacquoise) sau migdale măcinate fin
  • Nucă de cocos mărunțită (pentru a face macaroane cu nucă de cocos)
  • Colorant alimentar gel
citește și...