Deschiderea metroului din Drumul Taberei, amânată din nou! Care este noul termen anunțat de oficialii Metrorex

29.05.2020, 15:23
Deschiderea metroului din Drumul Taberei, amânată din nou! Care este noul termen anunțat de oficialii Metrorex
Când se deschide metroul din Drumul Taberei/ foto: shutterstock

Deschiderea metroului din Drumul Taberei a fost amânată din nou! Termenul inițial pentru noua magistrală era 30 iunie, însă oficialii Metrorex au declarat că linia de metrou din Drumul Taberei va fi pusă în funcțiune până la finalul acestei veri. Abia din luna iunie vor începe probele dinamice cu rame de metrou.

Magistrala de metrou din cartierul Drumul Taberei trebuia să fie inaugurată din 2015, însă Metrorex garantează acum că va fi respectat termenul.

Stația Eroilor 2 va fi cea mai spectaculoasă de pe Magistrala spre Drumul Taberei, fiind iluminată natural. În plus, aceasta va fi și cea mai adâncă, întrucât peroanele se vor afla la o adâncime de 17 metri.

Când se deschide metroul din Drumul Taberei

De data aceasta, lucrările pe șantier au fost afectate din cauza pandemiei de coronavirus, care a îngreunat transportul materialelor din import (mai ales cele din China și Italia). La acestea s-au mai adăugat și infiltrațiile de apă.

‘Lucrările sunt aproape de final, la partea de structură acestea sunt peste 99 % iar la finisaje și instalații 97 %. Noi estimăm că probele dinamice, vor începe luna viitoare’, a declarat pentru RRA Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex, notează Digi24.

În 2019, fostul ministru al Transporturilor dădea ca sigură data de 18 decembrie drept dată de inaugurare a metroului, însă acest lucru nu s-a realizat.

Care este valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor

Mai mult de atât, din cauza unor întârzieri de plată la firma care a efectuat lucrările, Astaldi, Metrorex s-a trezit cu conturile blocate pentru neplata unei datorii de 94 de milioane de lei.

Lucrările la Magistrala de metrou din Drumul Taberei au început în 2011 și aveau termen inițial de finalizare 2015. Magistrala 5 are 10 stații și un depou și va transporta la capacitate maximă 100 000 de călători pe oră în ambele sensuri.

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou, scrie economica.net. 

citește și...