Declarația categorică a Silviei Dumitrescu. ”Refuz să mă aliniez la aceas­tă miorlăială generală”

19.12.2020, 14:49
Declarația categorică a Silviei Dumitrescu. ”Refuz să mă aliniez la aceas­tă miorlăială generală”
Declarația categorică a Silviei Dumitrescu. ”Refuz să mă aliniez la aceas­tă miorlăială generală”

Binecunoscuta cântăreață Silvia Dumitrescu a făcut declarații despre această perioadă  de criză în care artiștii nu mai au spectacole.

În cadrul unui interviu pe care l-a acordat pentru publicația Formula AS, Silvia Dumitrescu a explicat cum se descurcă în această perioadă în care nu sunt concerte și spectacole din cauza pandemiei de coronavirus. ”Din fericire, eu sunt profesoară de muzică la Liceul „George Enescu” din Bucureşti. Asta îmi e meseria de bază. În pandemie, am avut un singur concert: de ziua mea, pe 3 octombrie, la „Clubul Ţă­ranului Român”. A fost un dar al soţului meu, Florin Ochescu, eu fiind invitatul special al trupei sale de blues. Concertele mele sunt restrânse, în cluburi, eu nu mai sunt pe val de mult timp, dar publicul mă iubeşte, iar eu mă înclin recunoscătoare în faţa lui. Pe de altă parte, eu nu am fost niciodată în cariera mea adepta unifor­mităţii. Efectul de turmă mi-a displăcut profund. Nici măcar la plângerile legate de blocarea activității artistice nu mă alătur. Este justificată. Trăim în vremuri de pandemie”, a spus vedeta.

”Refuz să mă aliniez la aceas­tă miorlăială generală. Și nu din aro­ganţă reacţionez aşa, ci din convin­gerea că rolul artistului dintotdeauna, dar mai ales în ziua de azi, este să bucure oamenii, să le dea curaj și speranță. Sce­na, Internetul, Radioul, Televiziunea sunt locuri care deschid nişte uşi, iar noi, ar­tiş­tii, intrăm prin ele pentru a descreţi frunţile oamenilor. Aceasta este menirea noastră, iar eu o iau foarte în serios! Când românul care şi-a pierdut slujba, care e bolnav sau are vreun alt necaz, își mai vede şi artistul preferat lamentân­du-se pe ecrane, ce şansă mai are omul acela să se bucure?!”, a adăugat ea.


Silvia Dumitrescu: ”Cel mai mult mă interesează să fiu în re­gulă psihic”

Silvia Dumitrescu a mărturisit și cum reușește să-și păstreze echilibrul în această perioadă.

”Azi, cel mai mult mă interesează să fiu în re­gulă psihic, să nu las apăsarea şi frica să-mi ia min­ţile. Aud numai ştiri care generează panică, negati­vitate pe linie, dar eu încerc prin orice mijloace să-mi păstrez echilibrul, să-i dau vieții mele un sens, în ciuda neliniștilor care mă înconjoară. Vreau ca fie­care clipă din viaţa care îmi este dăruită de Dum­nezeu să fie marcată de optimism şi de frumuseţe, deși este un efort considerabil pentru mine să fac asta, pentru că sunt o persoană extrem de sensibilă”, a afirmat artista.

”Mă afectează profund cifrele alarmante care se ve­hi­culează peste tot, mă tulbură imaginile din spitale şi mă întristează enorm victimele colaterale ale aces­tei pandemii: oameni rămaşi fără serviciu, co­pii lipsiţi de hrană şi căldură. Aşadar, ca să nu o iau razna, îmi creez în jur o atmosferă plăcută, un me­diu pozitiv: mă rog zilnic, ascult muzică cu bucurie extremă, le predau muzică online copiilor – ceea ce îmi dă mult de furcă. Eu mă hrănesc pur şi simplu cu această artă, nu sunt doar un simplu interpret şi profesor. De altfel, în perioada aceasta, exact mu­zica m-a salvat, cea de care unii se plâng că le-a fost „furată””, a încheiat Silvia Dumitrescu.

citește și...