De ce Ionuț Anghel nu a putut fi salvat de la moarte în 3 ani? Ce a declarat medicul Radu Zamfir

17.11.2020, 18:54
De ce Ionuț Anghel nu a putut fi salvat de la moarte în 3 ani? Ce a declarat medicul Radu Zamfir
De ce Ionuț Anghel nu a putut fi salvat de la moarte în 3 ani? Ce a declarat medicul Radu Zamfir

Ionuț Anghel, tânărul de 33 de ani din Focșani, care aștepta un transplant de plămâni, a decedat luni, 16 noiembrie. 

În ultimii trei ani, el se afla pe lista de așteptare și avea nevoie urgentă ca România să încheie o convenție cu o clinică din străinătate, acolo unde ar fi putut fi salvat.

Din păcate, Ionuț Anghel s-a simțit tot mai rău în ultima perioadă și fusese internat în spital. În ciuda eforturilor depuse de medici, el a pierdut lupta cu viața în urmă cu o zi. Plămânii bărbatului mai funcționau în proporție de 15%.

Ionuț Anghel avea nevoie urgentă de transplant

Radu Zamfir, directorul Agenției Naționale de Transplant, a oferit detalii despre starea de sănătate a lui Ionuț Anghel.

‘Îmi pare nespus de rău și consider că s-a făcut, cel puțin acum un ultima perioadă, absolut tot ce se putea pentru a ajunge în etapa de transplant. Au fost niște discuții cu centre și cu agenția de transplant din Italia pentru a fi operat acolo. Cei de acolo au spus că, la momentul de față, riscurile sunt prea mari și riscă să decedeze la scurt timp după efectuarea transplantului.

După ce am primit acest răspuns, am luat legătura cu niște centre din Franța să vedem dacă opinia este aceeași și în această etapă a survenit neferictul eveniment. Răspunsul tuturor centrelor care au fost interogate din Italia a fost că e mult prea riscantă operația, pentru că ar duce inevitabil la deces’, a declarat Radu Zamfir pentru Digi24.

Ultimul mesaj al bărbatului

Duminică, 15 noiembrie, înainte de a deceda, acesta a scris un mesaj sfâșietor pe Facebook. A luptat până în ultima clipă sperând că statul român îl va ajuta să efectueze un transplant de plămâni, pentru a putea trăi.

‘Ce țară… Trăim într-o țară în care dacă o singură persoană are o boală ce are nevoie de tratament sau transplant (în cazul meu), în afara țării, nu reușește mare lucru… Se lovește de tot ce ține SISTEM MEDICAL ROMÂNESC și de toate prostiile birocratice’, a scris el pe Facebook.

citește și...