De ce boală suferă în realitate Cătălin Botezatu. Designerul a fost la un pas de moarte

21.06.2020, 12:07
De ce boală suferă în realitate Cătălin Botezatu. Designerul a fost la un pas de moarte
De ce boală suferă în realitatea Cătălin Botezatu. Designerul a fost la un pas de moarte

Designerul Cătălin Botezatu a avut mari probleme de sănătate, care i-au pus viața în pericol.

Creatorul de modă Cătălin Botezatu, în vârstă de 53 de ani, s-a confruntat cu mari probleme de sănătate. În ultimii ani, acesta a fost operat de cancer și are cinci stenturi la inimă. Acesta a fost la un pas de moarte anul trecut.

A fost operat în Turcia

În septembrie 2019, Cătălin Botezatu a fost operat de urgență în Turcia, după ce în urma unui set de analize, medicii au descoperit că acesta suferă de o tumoră la colon. Celebrul designer a stat în jur de 6 ore pe masa de operație. Se pare că după ce i-a fost depistată tumora, doctorii au decis să-i taie acestuia jumătate de colon. Pe lângă procedura de extirpare a tumorii, Cătălin Botezatu a fost supus și unei proceduri de chimioterapie hipertermică. Cătălin Botezatu are și mari probleme cardiace, având montate 5 stenturi la inimă.

”Dacă El hotărăște că a sosit timpul, nu ai ce să faci”

Despre acea perioadă din viața sa a vorbit Cătălin Botezatu într-un interviu pentru click.ro.

”Chiar dacă la acel moment mi-a fost teamă, acum, uitându-mă în urmă și știind că am trecut pe lângă moarte, nu îmi mai este frică. Până la urmă, te lași în mâna lui Dumnezeu, faci exact ce îți dictează subconștientul. Dacă El hotărăște că a sosit timpul, nu ai ce să faci. Mi-a fost frică, dar m-am rugat și m-au susținut foarte mult prietenii mei. Susținerea lor a contat foarte mult și cred că m-a motivat să merg mai departe”, a declarat designerul.

Nu are restricții din partea medicilor

Creatorul de modă a mărturisit că nu are restricții din partea medicilor în ceea ce privește alimentația.

”Nu, nu am restricții, nici măcar din punct de vedere alimentar. Mănânc fără să fac excese, dar nu am restricții. Trăiesc o viață normală, mai puțin cea legată de sport; nu pot depune efort fizic, prin urmare nu pot face sport”, a explicat Cătălin Botezatu.

Ce măsuri de precauție și-a luat în perioada de stare de urgență

”Categoric, făcând parte dintre persoane cu risc crescut, situația m-a făcut să fiu foarte atent. La început am avut acea stare de anxietate, în care dezinfectam totul de mai multe ori. Apoi, în timp, m-am mai potolit, starea de panică a mai trecut, am respectat chestiile stricte, nu am dus totul la extrem. Am fost și sunt foarte responsabil.

Pe toată perioada stării de urgență am respectat indicațiile autorităților, am stat în casă. Te simți vizat și cred că orice om se poate simți astfel pentru că, indiferent cât de sănătos ai fi, poți contacta virusul și îl poți da mai departe. Sper ca lupta cu acest virus să se termine cât mai curând”, a mai spus Cătălin Botezatu.

citește și...