De ce a murit Benone Sinulescu. Un medic face dezvăluiri: „O parte din conținutul stomacului ajunge în plămân”

19.11.2021, 14:46
De ce a murit Benone Sinulescu. Un medic face dezvăluiri: „O parte din conținutul stomacului ajunge în plămân”
Interpretul de muzică populară Benone Sinulescu cântă în deschiderea concertului aniversar "Benone 77", la Sala Palatului din București, joi, 22 mai 2014. Concertul aniversar "Benone 77" celebrează 77 de ani de viață, dintre care 60 de activitate muzicală, a interpretului de muzică populară Benone Sinulescu. Foto: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX

Medicul Beatrice Mahler a vorbit joi seară despre boala care l-a răpus pe interpretul de muzică populară, Benone Sinulescu. Managerul a explicat cât de gravă este pneumonia de aspiraţie și care sunt riscurile de deces.

Beatrice Mahler a vorbit la România TV, unde a explicat că pneumonia are un risc mare de deces.

Artistul Benone Sinulescu a murit joi la vârsta de 84 de ani, la spital, în urma unei pneumonii. Benone Sinulescu se afla internat în spital de duminică, iar starea sa s-a înrăutăţit continuu, decedând joi.

Medic: „O parte din conținutul stomacului ajunge în plămân și arde plămânul”

Medicul a explicat că în cazul acestei boli severe, o parte din conținutul stomacului ajunge în plămân, unde îl arde.

„Pneumonia de aspirație este o formă foarte severă de pneumonie în care o parte din conținutul stomacului ajunge în plămân și arde plămânul. Este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistență important și cu risc de deces mare”, a explicat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler a mai explicat că există forme de pneumonie de aspirație care se pot vindeca, însă pentru ca acest lucru să se întâmple, pacientul trebuie transportat de urgență la spital și să fie sub supravegherea medicilor.

Beatrice Mahler: „Șansele de supraviețuire sunt extrem de mici la domiciliu”

Boala este întâlnită, adesea, în rândul persoanelor cu afecțiuni neurologice sau care au come din diferite motive.

„Sunt forme de pneumonie de aspirație care se vindeca și forme care chiar dacă sunt internate nu reușesc să depășească acest moment. Este foarte important ca intervenția să se facă prompt în astfel de situaţii. Pneumoniile de aspirație pot fi întâlnite la persoanele care au come de diverse cauze, însă cele mai frecvente sunt întâlnite la persoanele cu afecțiuni neurologice. Este o pneumonie care evoluează sever și șansele de supraviețuire sunt extrem de mici la domiciliu”, a explicat Beatrice Mahler.

Impresarul lui Benone Sinulescu a dezvăluit că artistul ar fi dezvoltat recent  o pneumonie severă, iar soția l-a găsit mort, după ce s-ar fi înecat.

“După cum am aflat, se pare că nea Beni ar fi dezvoltat în ultimele 3-4 zile o pneumonie de absorbție și a murit înecat. Adică nu e nimic din ceea ce a avut în mai.

Atunci era din cauza tensiunii, trebuia să facă operație, nu s-a mai făcut. El era acasă, era bine îngrijit, avea două îngrijitoare care se ocupau de el 24/24. Avea și un terapeut care se ocupa de el pentru a începe din nou să meargă, el a stat mult în pat.

Acum două săptămâni era bine, începuse să meargă”.

Ce avere avea Benone Sinulescu

Benone Sinulescu a strâns până la vârsta de 84 de ani o avere impresionantă. Artistul şi-a făcut testamentul încă din 2014. Nea Beni deține mai multe case, cumpărate din banii câștigați în cei peste 65 de ani de carieră.

Artistul deține mai multe case pe care le-a cumpărat. Artistul are o proprietate în zona Panduri, aproape de Hotel Marriott, achiziționată înainte de a pleca din Capitala. De asemenea, acesta mai deținea câteva garsoniere, pe care le închiria în mod regulat.

Benone Sinulescu şi-a reparat şi conservat casa părintească din comuna Siriu, judeţul Buzău Mai mult decât atât, solisul a achiziționat și în Arad o vilă cu două etaje și cu mai multe camere.

Artistul obișnuia să glumească despre averea strânsă, comparându-se cu Adrian Năstase.

“Mi se spune Nea Beni, şapte case, mai tare ca Adrian Năstase. Așa se lăuda el, prietenilor, la petreceri!”, au declarat apropiații marelui cântăreț de muzică populară, pentru impact.ro

citește și...