Dana Deac, despre lupta cu cancerul. ”N-ai de unde să știi cum se termină”

24.10.2021, 13:33
Dana Deac, despre lupta cu cancerul. ”N-ai de unde să știi cum se termină”
Dana Deac, despre lupta cu cancerul. ”N-ai de unde să știi cum se termină”

Dana Deac, în vârstă de 59 de ani, a înfruntat de cinci ori o boală cumplită, cancerul. Despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat și despre lupta cu boala a făcut binecunoscuta jurnalistă mărturisiri în cadrul unui interviu. ”N-ai de unde să știi cum se termină”, a declarat, printre altele, Dana Deac.

Jurnalista și prezentatoarea de televiziune Dana Deac a trecut prin momente extrem de dificile după ce a fost diagnosticată de cinci ori cu cancer. Despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat și despre cum a reușit să învingă boala a făcut Dana Deac confesiuni în cadrul unui inrterviu pentru okmagazine.ro.

Întrebată dacă s-a vindecat definitiv, Dana Deac a răspuns: ”Eu sper că da, pentru că au trecut deja 4 ani şi analizele mi-au ieşit foarte bune”.

Dana Deac, despre lupta cu cancerul. ”Nu te lupţi cu cancerul, că nu ai cum, doar negociezi în permanenţă cu el”

Dana Deac a explicat cum a ajuns la a cincea recidivă cu boala: ”Pur şi simplu, am avut nişte neşanse şi nimeni nu m-a prevenit că, de la iradierea pentru sân pot face cancer tiroidian. Dacă mi-ar fi spus cineva de la început, aş fi făcut doar chimioterapie. Şi a trebuit să plec iar din România, pentru că în vară se închide secţia de la Spitalul Parhon şi nu se mai operează. La Istanbul, am stat izolată într-un buncăr, dar am avut condiţii excelente. Am avut la dispoziţie un laptop conectat la internet, mi-am pus muzică simfonică şi m-am odihnit”.

 

Jurnalista a m ărturisit că a avut momente când a simțit că pierde lupta cu boala: ”Da, de multe ori, n-ai de unde să ştii cum se termină. Şi aici este de discutat, pentru că nu te lupţi cu cancerul, că nu ai cum, doar negociezi în permanenţă cu el: „Cum ar fi ca tu să mă laşi în pace, să pot să trăiesc echilibrat?“. E ceea ce m-a învăţat psihologul Corina Georgescu, la care am apelat târziu, după al patrulea cancer. Acum îi încurajez pe toţi cei care trec prin asta, inclusiv aparţinătorii, să apeleze la ajutorul unui psiholog”.

citește și...