Dan Negru renunță la show-ul cu măști. ”Am fost doar un trecător prin acest format”

31.12.2021, 12:53
Dan Negru renunță la show-ul cu măști. ”Am fost doar un trecător prin acest format”
E ultimul an in care prezint showul cu măști ! Am făcut zeci de revelioane fără măști și in următoarele mele revelioane renunț la măști. Ideea de vedete mascate ghicite de public e o invenție a TVR din anii '70-'80. "Cu mască, Fără mască "se numea programul și era prezentat de Simona Patraulea care a murit in 2018 la 87 de ani. Astăzi formatul cu vedete mascate, "Scena Misterelor" care, recunosc,a copiat "Cu Mască/Fără Masca"al TVR-ului, e vandut și in Ungaria. Nu știu dacă statul român, reprezentat de TVR, are vreun căștig din tranzacție si nici nu știu dacă TVR, ca orice fabrică de stat, a știut sa-si păstreze patrimoniul si să-si valorifice ideile. Nu prea cred... In prezentarea showului cu măști din Ungaria se spune că e "un concurs bazat pe franciza Masked Singer care provine din versiunea romanescă" "Masked Singer" e și el un format sud coreean, lansat in 2015 cu aceeași idee la bază, vedete mascate. E datoria mea morală să spun ca ideea măștilor e din România anilor '80 când se numea "Cu Mască, Fără Mască". E mai bine sa eșuezi in condiții onorabile decat sa reușești prin fraudă ! Am revigorat ideea după 40 ani, in 2012 și anul asta o prezint pentru ultima dată. Și dacă peste alți 40 de ani, prin 2060, când eu n-o să mai fiu pe aici ? și altcineva o să reia ideea,va fi onorabil să-i reamintească numele celei care a avut-o încă din anii' '70: Simona Patraulea. Eu am fost doar un trecător prin acest format... Spun toate astea pentru ca eu cred ca elitele morale trebuie sa fie mai valoroase decat cele intelectuale !

Binecunoscutul prezentator de televiziune Dan Negru, în vârstă de 50 de ani, a anunțat că renunță la show-ul cu măști pe care l-a realizat ani de zile în noaptea dintre ani și care i-a ținut pe telespectatori în fața micilor ecrane.  ”E ultimul an in care prezint show-ul cu măști! Am făcut zeci de revelioane fără măști și in următoarele mele revelioane renunț la măști”, a scris Dan Negru în mediul online.

Dan Negru a anunțat, pe contul său de Facebook, că acesta este ultimul an în care realiizează emisiunea cu măști care a prins foarte bine la public.

În postarea respectivă, Dan Negru a ținut să amintească de faptul că show-ul prezentatt de el este inspirat de o emisiune de dinainte de Revoluția din 1989 – ”Cu mască, fără mască”.

Dan Negru renunță la show-ul cu măști. ”Am revigorat ideea după 40 ani, in 2012 și anul asta o prezint pentru ultima dată”

”E ultimul an in care prezint show-ul cu măști ! Am făcut zeci de revelioane fără măști și in următoarele mele revelioane renunț la măști. Ideea de vedete mascate ghicite de public e o invenție a TVR din anii ’70-’80. “Cu mască, Fără mască “se numea programul și era prezentat de Simona Patraulea care a murit in 2018 la 87 de ani. Astăzi formatul cu vedete mascate, “Scena Misterelor” care, recunosc,a copiat “Cu Mască/Fără Masca” al TVR-ului, e vandut și in Ungaria. Nu știu dacă statul român, reprezentat de TVR, are vreun câștig din tranzacție si nici nu știu dacă TVR, ca orice fabrică de stat, a știut sa-si păstreze patrimoniul si să-si valorifice ideile. Nu prea cred…”, a notat Dan Negru în mediul online.

”In prezentarea showului cu măști din Ungaria se spune că e “un concurs bazat pe franciza Masked Singer care provine din versiunea romanescă” “Masked Singer” e și el un format sud coreean, lansat in 2015 cu aceeași idee la bază, vedete mascate. E datoria mea morală să spun ca ideea măștilor e din România anilor ’80 când se numea “Cu Mască, Fără Mască”. E mai bine sa eșuezi in condiții onorabile decat sa reușești prin fraudă ! Am revigorat ideea după 40 ani, in 2012 și anul asta o prezint pentru ultima dată. Și dacă peste alți 40 de ani, prin 2060, când eu n-o să mai fiu pe aici ? și altcineva o să reia ideea,va fi onorabil să-i reamintească numele celei care a avut-o încă din anii’ ’70: Simona Patraulea. Eu am fost doar un trecător prin acest format… Spun toate astea pentru ca eu cred ca elitele morale trebuie sa fie mai valoroase decat cele intelectuale!”, a mai precizat prezentatorul de la Antena 1.

 

citește și...