Dan Negru, atac împotriva juriului Eurovision România. „ZERO puncte a dat România unei piese muzicale în care s-a pronunțat numele capitalei României”

15.05.2022, 14:39
Dan Negru, atac împotriva juriului Eurovision România. „ZERO puncte a dat România unei piese muzicale în care s-a pronunțat numele capitalei României”
Dan Negru, despre neîncrederea în cadrele medicale. ”Televiziunea și cinema-ul au batjocorit mereu sistemul medical românesc”

Dan Negru a lansat un atac dur împotriva juriului Eurovision România. Prezentatorul TV a avut o reacție în mediul online după ce România și Moldova nu și-au acordat niciun punct una alteia la finală Eurovision 2022. ”ZERO puncte a dat România unei piese muzicale în care s-a pronunțat numele capitalei României: București! Îi rog pe colegii mei din TVR sa facă public numele ălora care au decis așa”.

Veedeta  Kanal D i-a acuzat pe reprezentanții României că nu au curaj să-și asume un mesaj politic, deși melodia celor de la Zdob și Zdub vine cu un mesaj pro-unire. Mai mult, acesta a solicitat ca TVR sa faca public numele celor care au decis cum sa fie distribuite punctele.

La ediția din acest an, Moldova a obținut 253 de puncte și a încheiat concursul pe locul 7. România s-a clasat pe locul 18, cu 64 de puncte.

Dan Negru a lansat un atac dur împotriva juriului Eurovision România

”ZERO puncte a dat România unei piese muzicale în care s-a pronunțat numele capitalei României: București! Îi rog pe colegii mei din TVR sa facă public numele ălora care au decis așa. Simplă curiozitate… Dacă tot nu ne iese cu muzica, măcar geopolitic să arătăm cine suntem” , a scris Dan Negru pe contul de socializare, după ce România a obținut doar 65 de puncte în concurs.

Realizatorul TV a făcut o comparație între Republica Moldova și țara noastră, subliniind că moldovenii au avut curajul să vină cu un mesaj politic pro-unionist, în timp ce românii aleg să le evite, din cauza finanțărilor realizate de autoritățile locale.

”Showbiz românesc este ticsit de pițipoance și papițoi care trăiesc din banii televiziunilor și ai primăriilor”

„Moldovenii au co*ie. S-au dus la Eurovision cu o melodie care are un mesaj puternic politic pro-unionist. Showbiz românesc nu are curajul mesajelor politice. E ticsit de pițipoance și papițoi care trăiesc din banii televiziunilor și ai primăriilor și de asta n-au curajul mesajelor politice.

Dacă tot recunoașteți că Eurovision e un concurs cu miză geo-politică, atunci România putea să arate Europei,la oră de maximă audiență și pe toate televiziunile europene,că două țări sunt una ! Moldovenii au avut curajul să spună Europei că București-Chișinău e totuna! România nu a avut curajul!

„Țară veche, țară nouă Parcă-i una, parcă-s două Ba aparte, ba-mpreună Parcă-s două, parcă-i una” Ăsta e mesajul Moldovei pentru Europa! Aștept să le crească co ie și alor noștri! Altfel, Grigore Vieru avea dreptate : „Patria e ca un copil. Dacă uiți de ea, poate să plece de acasă”, a fost mesajul transmis de Dan Negru înainte de finala Eurovision 2022.

Voturile juriilor din 6 țări au fost descalificate, în urma unor suspiciuni de fraudă

Organizatorul concursului Eurovision 2022 a eliminat juriile din șase țări din calculul notelor finale pentru melodiile din competiție. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a transmis că s-au descoperit o serie de nereguli în procedura de acordare a voturilor.

Cele șase țări nu au fost nominalizate, însă numele lor a fost dezvăluit de o publicație specializată în Eurovision. Astfel potrivit acesteia, e vorba despre juriiile din România, Moldova, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

Scandal după ce România a acordat 12 puncte Ucrainei

Din partea României, Eda Marcus de la TVR ar fi trebuit să anunţe sâmbătă seară punctajul juriului naţional. Însă, în timpul transmiterii voturilor juriilor naţionale, punctajul din partea României nu a putut fi aflat în direct de la Bucureşti, prezentatorii precizând că nu a putut fi realizată conexiunea cu România. Astfel, Martin Osterdahl, coordonatorul concursului Eurovision 2022, a fost cel care a anunţat cele 12 puncte acordate de România Ucrainei.

Juriul României a fost format din Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur și Adrian Romcescu, potrivit unui comunicat TVR

citește și...