Dan Helciug, afectat de pandemie. Din ce câștigă banii artistul: „Actorii sunt plătiți cu sume cuprinse între 1 și 7 euro”

25.11.2021, 16:08

Pandemia a afectat majoritatea artiștilor din România. Dacă o parte dintre soliștii din România s-au orientat către moderarea podcast-urilor, Dan Helciug își câștigă existența prin alte modalități.

Cântărețul a vorbit recent despre cum își câștigă banii în pandemie.

Rămas fără activitate pe scenă, implicit fără o sursă de venit din muncă să, vocea artistului se află în spatele multor personaje de film, în special de desen animat traduse și dublate pentru piața românească.

„Câștig bani din dublat voci pentru desene animate, am avut și un film, pentru export, dar pun voci și în reclamă”, povestea recent cântărețul trupei ‘Spitalul de Urgență’ pentru playtech.ro

Artistul a dublat vocea lui Will Smith

Dan Helciug face parte din echipă în special în peliculele Disney.

„Eu sunt și actor, colaborator Disney/Pixar/Ager Film (sunt vocea lui Will Smith în varianta autohtonă dublată a filmului «Aladdin», de la Disney)”, spune Dan Helciug.

Alături de soție, artistul dublează vocile animalelor: ”Am fost ba ursuleți, ba bufnițe”

„Eu și soția mea mai facem și dublaje, în filmele de desene animate sau în alte producții Disney. Am fost ba ursuleți, ba bufnițe. E plăcut, deși nu e ușor, nu e simplu. Mă recunoaște lumea și după voce, nu numai după chip, în mall-uri, când ieșeam la cumpărături’, a spus actorul pentru aceeași sursă.

Dan Helciug spune că munca depusă este una destul de mare.

Cât câștigă artistul

„Actorii sunt plătiți cu sume cuprinse între 1 și 7 euro, pentru o replică, dar sunt multe repetiții, nu e foarte simplu. Acest tarif este în funcție de rol, de numărul de replici, de valoarea artistului, se fac multe probe ca să reușești să dublezi o voce”, a declarat Dan Helciug.

citește și...