Ce s-a apucat să facă Dan Helciug. ”Chiar dacă am dreptul suspendat la o muncă plătită”

25.04.2021, 15:15
Ce s-a apucat să facă Dan Helciug. ”Chiar dacă am dreptul suspendat la o muncă plătită”
Ce s-a apucat să facă Dan Helciug. ”Chiar dacă am dreptul suspendat la o muncă plătită”

Dan Helciug s-a apucat de pictură. Cântărețul a făcut o serie de tablouri pentru Spitalul Marie Curie.

Cântărețul Dan Helciug, în vârstă de 46 de ani, a fost și el afectat de pandemia de coronavirus, asemenea altor artiști. Cu toate acestea, Dan Helciug și-a găsit refugiu în concertele online, dar și în pictat și olărit. De altfel, potivit click.ro, acesta a realizat o serie de tabliouri pentru Spitalul Marie Curie.

“Pregătesc o expoziţie de pictură pentru la toamnă plus muzică live. Nu sunt pictor, sunt un artist complex care se manifestă în diferite zone artistice (actorie, muzică, poezie, pictură). Anul acesta vreau să reuşesc să produc spectacolul aniversar al Spitalului de Urgenţă (21/21). Începând cu luna mai o să reiau concertele şi cu celălalt proiect, My Queen Tribute. În câteva zile o să lansez un clip inedit la o piesă nouă… Sunt activ. Chiar dacă am dreptul suspendat la o muncă plătită, singura mea rezolvare a ”depresiei”(care ne-a îmbolnăvit breasla artiştilor) e ”scufundarea” în artă”, a declarat Dan Helciug pentru sursa mai sus-menționată.

Dramele prin care a trecut Dan Helciug

Dan Helciug a fost invitat de curând la emisiunea ”Vorbește lumea”, de la Pro TV, unde a povestit despre copilăria lui marcată de greutăți. A crescut fără mamă și a rămas fără casă după ce aceasta a ars din temelii.Viața mea a fost și este o telenovelă. Am crescut într-o familie cu părinți despărțiți. Ai mei s-au despărțit când aveam 5 ani. Eu am rămas cu tatăl”, a spus cântărețul.

El a povestit și despre momentul când casa în care locuia cu familia a luat foc de la un scurtcircuit.”În 1986, exact pe 1 aprilie, din cauza unui scurtcircuit într-una dintre camerele apartamentului nostru, vila fiind veche, construită dinainte de Al Doilea Război Mondial, aveam acolo o bibliotecă de vreo 2.000-3.000 de cărți, care au ars mocnit. Tata dormea acolo, dar în seara respectivă l-am chemat să vedem nu știu ce, un serial – Balzac, el a rămas și a dormit la noi în cameră că aveam un pat suplimentar. Ăsta a fost norocul lui pentru că altfel s-ar fi înnăbușit în incendiu. A ars camera mocnit, până la urmă noi ne-am trezit, am ieșit afară, ne-au scos vecinii. Tata a rămas, la etajul trei, a încercat să stingă incendiul și nu s-a putut. Roată lumea a sunat la pompieri, ei au întârziat cam vreo două ore. Și în centrul Capitalei. A fost foarte stranie povestea. temperatura din casă, măsurată de specialiști, a fost cam la o mie de grade, se topise tot, arăta apartamentul ca într-un film de groază”, a spus Dan Helciug.

”Noi am ieșit afară în fața casei, tata ieșise pe geam pentru că nu mai putea să iasă din apartament, s-a ținut de o bară până au venit pompierii. A fost dus la spital. Timp de vreo trei luni, cu arsuri mari. Aveam 12 ani, am stat o perioadă prin vecini, prieteni… Tata a reușit ulterior să renoveze casa… Am ales să închid acele amintiri…Toate aceste povești pe care le-am trăit m-au înarmat să merg mai departe”, a încheiat el.

citește și...