“Dacă vrei să mă vezi în viață, trebuie să le plătești”. O femeie și-a înscenat propria răpire și i-a cerut mamei sale 50.000 de euro

08.09.2022, 19:03

Ea a fost arestată. Garda Civilă a arestat, de asemenea, patru membri ai familiei partenerei presupusului răpitor, pentru colaborare la șantaj. “Dacă vrei să mă vezi în viață, trebuie să le plătești”, i-a spus femeia mamei sale, în timp ce se pretindea că a fost răpită și susținea că a fost bătută și abuzată fizic.

Garda Civilă a arestat luni o femeie în sudul insulei Tenerife din Insulele Canare pentru că a simulat propria răpire și a cerut 50.000 de euro mamei sale pentru a fi eliberată. Alte patru persoane care au legătură cu familia partenerului presupusei victime a răpirii au fost, de asemenea, arestate. Potrivit Guardia Civil într-un comunicat, femeia a primit o înregistrare video în care fiica sa apare cu călușul în gură și cu pete false de sânge, în care o implora în lacrimi să plătească suma cerută de răpitori.

Nu era pentru prima dată când victima cădea pradă șantajului. Potrivit investigațiilor efectuate de Garda Civilă, grupul familial reușise să acumuleze 45.000 de euro în trei șantaje anterioare, în care viața fiicei lor a fost amenințată. În filmuleț, mamei i se cerea să dea banii în numerar și se stabilea un loc pentru efectuarea plății, potrivit as.com.

“Dacă vrei să mă vezi în viață, trebuie să le plătești”

“Dacă vrei să mă vezi în viață, trebuie să le plătești”, i-a spus femeia mamei sale, în timp ce se pretindea că a fost răpită și susținea că a fost bătută și abuzată fizic. În plus, îi cere să nu spună nimănui, “nici poliției, nici tatei, pentru că au microfoane în casă”. Garda Civilă a început investigațiile la sfârșitul săptămânii trecute, când a detectat cei 50.000 de euro în bancă, potrivit El País. Mama, în vârstă de 30 de ani, nu depusese plângere. Din diverse motive, Garda Civilă a suspectat de la început familia partenerului presupusului răpitor.

Astfel, autoritățile au activat protocolul de sechestrare și și-au concentrat ancheta asupra anturajului tinerei, ceea ce le-a condus la stabilirea implicării familiei partenerului ei. Agenții au constatat că tânăra era în perfectă stare și liberă, ceea ce a dus la arestarea ei pentru mai multe acuzații.

Infracțiuni de simulare penală și șantaj

În momentul arestării, tânăra și familia partenerului ei se aflau într-o sală de jocuri. Cazul a fost rezolvat în mai puțin de 24 de ore, a precizat Garda Civilă. La percheziția domiciliară au fost găsite obiecte folosite pentru a simula răpirea, cum ar fi un cuțit mare, batista folosită pentru a o amorți pe tânără și o sticlă de sânge artificial. Deținuții sunt acum acuzați de simulare penală, care poate duce la o amendă de la 6 la 12 luni. În plus, există o acuzație de șantaj, care se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani.

Operațiunea, aflată sub conducerea Tribunalului de primă instanță și de instrucție numărul 2 din Granadilla de Abona și coordonată de Parchetul Tribunalului Provincial din Tenerife, a fost desfășurată de echipa de infracțiuni împotriva persoanelor și de echipa teritorială a Poliției Judiciare Las Americas, ambele aparținând unității organice a Poliției Judiciare, de diferite unități ale Companiei Gărzii Civile din Playa de Las Americas, de Grupul de Răpiri și de Grupul de Sprijin Tehnic Operațional al Unității Operaționale Centrale, precum și de un modul special de intervenție al GRS-8.

citește și...