Cum se va circula cu mijloacele de transport în comun după 18 mai. Pasagerii urcă doar pe ușa din față

06.05.2020, 12:54
Cum se va circula cu mijloacele de transport în comun după 18 mai. Pasagerii urcă doar pe ușa din față
Cum se va circula cu mijlocxele de transport în comun după 18 mai. Pasagerii urcă doar pe ușa din față

Primăria Capitalei anunță că din 18 mai Societatea de Transport București va scoate pe traseu toate autovehiculele din parcul auto circulant, astfel că transportul în comun va funcționa la capacitate maximă, dar cu anumite reguli.

Pe lângă faptul că mijloacele de transport în comun vor fi dezinfectate, Primăria le recomandă bucureștenilor să respecte măsurile de protecție. Astfel, aceștia trebuie să poarte măști medicale, dar și ochelari, fie de vedere, fie de soare.

Călătorii sunt rugați să respecte regulile de distanțare socială.

„Accesul în mijloacele STB va fi limitat, călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum și un rând în picioare, respectând distanța regulamentară de 1,5 m”, a menționat Primăria Capitalei.

O altă regulă în ceea ce privește mijloacele de transport în comun este cea rin care urcarea călătorilor în autovehiculele STB se va face doar prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși.

„Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele de transbordari masive și cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumați la accesul în vehicule de către controlorii STB, sprijiniți de Poliția Locală”, a explicat Primăria Capitalei, potrivit ziare.com.

citește și...