Cum câștiga bani Mihai Albu pe vremea când era student. ”Făceam mii de euro”

02.03.2021, 15:09
Cum câștiga bani Mihai Albu pe vremea când era student. ”Făceam mii de euro”
Cum câștiga bani Mihai Albu pe vremea când era student. ”Făceam mii de euro”

Designerul de încălțăminte Mihai Albu a dezvăluit cum făcea bani pe vremea studenției.

Mihai Albu a povestit cum făcea bani mulți pe vremea studenției. Acesta a studiat Arhitectura, iar în vremea studenției făcea felicitări care se vindeau foarte bine, mai ales în perioada Mărțișorului. De asemenea, Mihai Albu făcea și tablouri și tot felul de alte lucrări. „Ca student la Arhitectură, fiind o facultate destul de pretențioasă și foarte scumpă, trebuiau o groază de rechizite, de cărți, de instrumente de desen. Cum nu aveam posibilitatea de acasă, trebuia să mă descurc. Era un prilej de 1 Martie și, bineînțeles, de Crăciun mai era un prilej când făceam felicitări pe care le vindeam în aceleași locuri, dar mărțișorul era foarte important”, a explicat Mihai Albu la Antena Stars, relatează spynews.ro.

„Executam mici tablouri sub lupă, executam în vârf de pensulă, erau niște tablouri în miniatură pe care le făceam pe o bucățică de lemn, le găuream și le prindeam acel șnur celebru de mărțișor. Făceam niște anouri, le lucram din rășină epoxidică și făceam același aranjament cu vas cu flori, în care vasul era, de fapt o cochilie de melcișor sau o scoică și îmi presam de vara, presam floricelele cât mai mici pe care le aranjam în acel anou”, a mai spus el.

Cum câștiga bani Mihai Albu pe vremea când era student. ”Erau 10.000 de lei, adică puteai să cumperi o mașină”

Mihai Albu a povestit că el și colegii săi își vindeau creațiile în fața Facultății de Arhitectură.

„Eram o sută de studenți care ne vindeam creațiile în fața Arhitecturii. Veneau foarte mulți intelectuali, profesori, doctori și cei care apreciau lucrul manual. Mă pregăteam cu un an ânainte cu acele flori pe care le presam. La mare adunam cochilii de melcișori și diverse scoici și cu 2-3 săptămâni înainte de 1 Martie începeam lucrul”, a afirmat designerul de încălțăminte.

Mihai Albu a dezvăluit și câți bani făcea din vânzarea creațiilor sale: „Făceam sute, mii de euro într-o noapte. Prețurile erau între 10 și 30 de lei. Vindeam o mie și la 10 lei. Erau 10.000 de lei, adică puteai să cumperi o mașină. Și banii ăia îmi ajungeau tot anul. Cumpăram tot ce aveam nevoie, îmi asiguram vacanța de vară, mers la mare, mers la munte, mers 1 mai, schiuri, tot”.

citește și...