Cum au încercat medicii să îl salveze pe IPS Pimen! Ce tratament revoluționar i-au administrat

21.05.2020, 12:17
Cum au încercat medicii să îl salveze pe IPS Pimen! Ce tratament revoluționar i-au administrat
Foto: captura video

Este doliu pentru Biserica Ortodoxă Română! Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a decedat în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul „Matei Balș” din Capitală. El suferise un al doilea atac de cord. ÎPS Pimen era internat din data de 20 aprilie, în stare gravă, după ce a fost infectat cu coronavirus.

‘Sunt omul cel mai binecuvântat de Dumnezeu. Nu am cunoscut medic la pat. Am o avut o sănătate dată de Dumnezeu. Am fost şi în pericol de moarte în anumite situaţii şi Dumnezeu m-a salvat de la un înec, de la o cădere’, spunea IPS Pimen.

A murit la vârsta de 90 de ani

IPS Pimen era cel mai în vârstă membru al Sfântului Sinod. Cât timp a fost internat, medicii au folosit mai multe scheme de tratament pentru a-l salva.

Conform Digi24, el ar fi primit Remdesivirul, un tratament experimental care a dat rezultate foarte bune în cazul mai multor pacienţi din SUA. De asemenea, acestuia i-au fost administrate mai multe doze de plasmă prelevată de la pacienţi vindecaţi de Covid 19.

Care a fost ultima dorință a lui IPS Pimen

‘Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor în ultimii 29 de ani şi al cărui nume, alături de ale altor înaintaşi ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene’, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române.

Arhiepiscopul Pimen va fi înmormântat vineri, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, începând cu ora 12.00, fiind precedată de slujirea Sfintei Liturghii.

‘Trupul neînsuflețit al Arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinței sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinția Sa și l-a pregătit dinainte. În seara zilei de 20 mai, sicriul va fi depus la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava’, notează monitorulsv.ro.

Îi rugăm pe preoți și pe credincioși să fie înțelegători și conștienți de faptul că spațiul este unul limitat, astfel încât va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsuflețit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen’. 

citește și...