Cum arată și ce face Sanda Țăranu, una dintre cele mai îndrăgite crainice de la Televiziunea Națională

18.01.2021, 11:53
Cum arată și ce face Sanda Țăranu, una dintre cele mai îndrăgite crainice de la Televiziunea Națională
Cum arată și ce face Sanda Țăranu, una dintre cele mai îndrăgite crainice de la Televiziunea Națională

Sanda Țăranu, una dintre cele mai îndrăgite crainice de la Televiziunea Națională, a fost invitată la o emisiune, unde a vorbit despre viața și cariera sa.

Sanda Țăranu face parte din generația de aur a crainicelor de la Televiziunea Română. La 82 de ani, această arată impecabil: a rămas aceeași prezență elegantă și rafinată. Sanda Țăranu a rămas în memoria telespectatorilor drept una dintre cele mai profesioniste şi mai seducătoare prezenţe de pe micul ecran din perioada comunistă. A impresionat publicul cu aparițiile ei. Sanda Țăranu a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică, pe care le-a absolvit în 1963, pregătindu-se pentru o carieră de actriță. În timpul studenției a colaborat cu Televiziunea Română pentru diverse emisiuni, iar ulterior a devenit una dintre cele mai cunoscte vedete ale Televiziunii Naționale. Sanda Țăranu s-a retras din lumina reflectoarelor la sfârșitul anilor ’90.

Celebra crainică a fost invitată la emisiunea ”Acces Direct de Weekend, moderată de Mirela Vaida la Antena 1, unde a vorbit despre viața și cariera sa.

 

Sanda Țăranu: ”Cine nu iubește oamenii să nu facă această meserie”


Sanda Țăranu și-a amintit de perioada în care era prezentă pe micile ecrane. ”Eu am avut șansa să fiu numai eu cu cel care mă privea și mă asculta. Nu era nimeni în jurul meu care să mă bruieze, deci să mai împart atenția și cu altcineva. Și atunci se crea un fel de intimitate între mine și cel care mă privea. Dar mie îmi veneau scrisori în care îămi spuneau: ”Am sentimentul că vorbiți numai cu mine”. Și așa era. Trebuie să-ui dai importanță telespectatorului, el este important, pentru el faci tot ce faci”, a povestit fosta craină TVR.

”Să știți că în scrisorile care îmi veneau și îmi veneau foarte multe scrisori, niciodată nu-mi spuneau că mă iubesc. Știți cu ce începeau cele mai multe scrisroi? ”Vă scriu pentru că numai în dumneavoastră am încredere”. Mie mi-a plăcut cuvântul ăsta poate că mai mult decât iubire. Dar fără iubire nu se poate. Cine nu iubește oamenii să nu facă această meserie”, a completat aceasta.

Sanda Țăranu a mărturisit și că regretă că nu are copii. ”Acum simt mai mult lucrul ăsta, aatunci nu. pentru că munceam ca bezmeticii… Iubeam amândoi (n.r. ea și soțul său) copii, dar n-am fi vrut să-i lăspăm așa la joacă, pe stradă, cu cheia de gât și noi să fim la serviciu. Probabil că eu m-aș fi lăsat de meserie”, a mai spus Sanda Țăranu.

citește și...