Cum arată femeia care nu poate să zâmbească. Tânăra nu-și poate mișca ochii și nu-și poate ridica sprâncenele. “Oamenii îmi spun să zâmbesc”

08.08.2022, 13:46

Tayla Clement, cunoscută și sub numele de “fata care nu poate zâmbi”, s-a destăinuit despre cum nu se lasă afectată de hateri – și a semnat recent un contract de modeling. “Zâmbetul meu este al meu și doar pentru că nu este ca cel al majorității populației, nu înseamnă că zâmbetul meu nu este un zâmbet. Așa că, atunci când oamenii îmi spun să zâmbesc, eu pur și simplu o fac”.

Tayla Clement este la fel ca orice altă tânără cu aspirații și cu lumea la picioarele ei. Dar, diferența ei față de majoritatea celorlalți a ajutat-o să alimenteze pasiunea de a-și urmări visele – și să le realizeze la doar 20 de ani.

Tânăra în vârstă de 24 de ani, din Noua Zeelandă, suferă de o tulburare neurologică rară numită sindromul Moebius. Asta înseamnă că nu-și poate mișca ochii dintr-o parte în alta, nu-și poate ridica sprâncenele – sau chiar zâmbi – din cauza subdezvoltării nervilor faciali. Tayla a fost diagnosticată la doar opt luni și a fost agresată toată viața pentru că arăta “diferit”, ceea ce a dus în mod tragic la tentative de sinucidere, în trecut, potrivit dailystar.co.uk.

Femeia nu poate zâmbi

Dar, după ce a învățat să își accepte adevărata frumusețe, ea și-a găsit de atunci succesul ca influencer, deținătoare a unui record mondial paralimpic și model.

Tayla s-a destăinuit despre călătoria ei plină de inspirație într-un interviu în exclusivitate pentru Daily Star.

“Am învățat să zâmbesc”

Ea a împărtășit: “Cu siguranță nu am avut întotdeauna încredere în mine. Am fost hărțuită pe tot parcursul copilăriei și al anilor de școală din cauza sindromului meu, așa că am fost făcută să simt că nu pot sau nu ar trebui să am încredere în mine.

A fost o muncă uriașă pentru mine în călătoria mea de autodescoperire și de vindecare, dar cred că principalul lucru care m-a ajutat cu adevărat a fost să înțeleg cu adevărat că eu sunt singura care contează. Nimeni altcineva nu poate fi eu și nici eu nu pot fi altcineva și există atât de multă frumusețe în asta, așa că aș spune că este de 10 ori mai ușor să ai încredere în tine însuți atunci când înțelegi pe deplin acest concept. Obișnuia să mă deranjeze foarte tare, din nou pentru că am fost hărțuită la școală și mi se spunea mereu că nu pot zâmbi. Pur și simplu am trecut prin viață crezând asta”.

Deși lui Tayla i se spune adesea că nu poate zâmbi așa cum o fac majoritatea, ea crede că versiunea ei de a-și arăta fericirea este unică pentru ea.

“Un alt lucru pe care l-am învățat prin călătoria mea de autodescoperire este că pot zâmbi”, a explicat Tayla.

“Zâmbetul meu este al meu și doar pentru că nu este ca cel al majorității populației, nu înseamnă că zâmbetul meu nu este un zâmbet. Așa că, atunci când oamenii îmi spun să zâmbesc, eu pur și simplu o fac. În general, sunt doar utilizatori online care îmi spun să zâmbesc, nimeni în viața reală nu a venit vreodată la mine și mi-a cerut să zâmbesc.
“Sincer, [negativitatea] mă face să râd. Comentariile negative pe care le primesc online, nu mă deranjează câtuși de puțin!”.

De cele mai multe ori, Tayla este tratată cu condescendență de unii utilizatori, pentru că “se încruntă”.

“O replică clasică pe care am văzut-o de nenumărate ori pe TikTok-ul meu este “schimbă-ți privirea”, ceea ce mă face cu adevărat să râd, pentru că, dacă ar fi fost atenți, eu nu pot să mă încrunt de fapt și nici nu mă încrunt în niciunul dintre videoclipurile mele”, a împărtășit ea.

“Așa că pur și simplu nu are niciun sens și dovedește doar că unii oameni chiar nu au nimic mai bun de făcut decât să încerce să-i doboare pe alții la nivelul lor negativ”.
Și, Tayla nu se va coborî la nivelul lor prea curând.

Ea a adunat 29.000 de urmăritori pe Instagram și 27.000 de fani pe TikTok – iar susținătorii sunt uimiți de povestea ei inspirațională.

Influencerul a semnat, de asemenea, cu o agenție de modelling și abia așteaptă să împărtășească “darul ei incredibil” cu lumea.

 

citește și...