Cum a intrat Emilia Popescu la Facultatea de Teatru. ”N-aveam pile, dar aș fi putut să am, și chiar m-a păcălit tatăl meu că a vorbit cu domnul Cotescu”

06.06.2022, 15:48
Cum a intrat Emilia Popescu la Facultatea de Teatru. ”N-aveam pile, dar aș fi putut să am, și chiar m-a păcălit tatăl meu că a vorbit cu domnul Cotescu”
Cum a intrat Emilia Popescu la facultatea de Teatru. ”N-aveam pile, dar aș fi putut să am, și chiar m-a păcălit tatăl meu că a vorbit cu domnul Cotescu”

Actrița Emilia Popescu, în vârstă de 56 de ani, a povestit cum a ajuns să dea admitere la Facultatea de Teatru. ”N-aveam pile, dar aș fi putut să am, și chiar m-a păcălit tatăl meu că a vorbit cu domnul Cotescu – – Dumnezeu să-l odihnească! Era rector atunci Octavian Cotescu și tata mi-a zis: stai liniștită, tăticule, că am vorbit, ești aranjată”, a detaliat binecunoscuta artistă în cadrul unui interviu.

Emilia Popescu este una dintre cele mai îndrăgite actrițe din țara noastră. În plan personal, Emilia Popescu a fost căsătorită cu Ionuț Ștefănescu, împreună cu care are o fată, Maria, care este designer vestimentar.

Actrița a povestit pentru revista Tango cum a ajuns să dea admitere la Facultatea de Teatru și a mărturisit că tatăl ei a păcălit-o că aranjase astfel încât să fie admise.

Cum a intrat Emilia Popescu la Facultatea de Teatru. ”Eram foarte tânără, m-am gândit că dacă nu intru, mai am timp”

”Am intrat cu un noroc chior, am intrat din prima, deși aveam colegi care se pregăteau cu mine și dădeau a șasea, a șaptea, a opta oară… Pe vremea aceea se înființase și secția seral, ca să fie mai multe locuri, fiindcă erau câte 400, 500 de candidați. Și am avut noroc. Eram foarte tânără, m-am gândit că dacă nu intru, mai am timp. N-aveam pile, dar aș fi putut să am, și chiar m-a păcălit tatăl meu că a vorbit cu domnul Cotescu – Dumnezeu să-l odihnească! Era rector atunci Octavian Cotescu și tata mi-a zis: stai liniștită, tăticule, că am vorbit, ești aranjată… Și m-am dus mai liniștită la examen, dar el nu vorbise, am aflat mai târziu. Însă a fost deștept, m-a păcălit frumos. Eu m-am pregătit, nu m-am lăsat, dar nici nu m-am descurajat. Deși aș fi putut, mai ales că, la un moment dat, când am văzut câți oameni sunt adunați acolo în curte, iar eu aveam 18 ani și ceilalți aveau 25 și mi se părea că sunt pensionari, m-am gândit că nici n-ar mai trebui să dau admitere, să îi las pe ei să intre mai întâi…”, a detaliat Emilia Popescu.

”Da, dar am intrat, și consider asta și acum, din punct de vedere profesional, cea mai mare victorie a mea. Fiindcă am intrat din primul foc la clasa doamnei Olga Tudorache și, pentru mine, ăsta e Oscarul vieții mele. Șansa mea a fost că am intrat la doamna Olga Tudorache și tot în anul acela se hotărâse Moțu’ Pittiș să vină și el la școală și ne-a fost asistent un an și jumătate. Iar asta a fost întâlnirea care mi-a marcat destinul. Moțu’ a venit pe un cal alb și m-a dus în cetatea frumoasă a Teatrului Bulandra, am început să lucrăm și totul a fost atât de simplu, aproape nefiresc de natural, într-o vreme când toată lumea se chinuia”, a completat aceasta.

citește și...