Cu cine a fost căsătorit Alexandru Arșinel. Ce spunea despre soția sa

29.09.2022, 21:20
Cu cine a fost căsătorit Alexandru Arșinel. Ce spunea despre soția sa
Cu cine a fost căsătorit Alexandru Arșinel

Regretatul actor Alexandru Arșinel a fost căsătorit cu Marilena, femeia care i-a dăruit doi băieți. Într-un interviu pe care l-a acodat cu ceva timp în urmă, artistul mărturisea că îi este dor de pattenera sa de viață așa cum era aceasta înainte de a avea probleme de sănătate.  În toamna lui 2016 soţia lui, Marilena, a căzut pe scări şi a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile.

Alexandru Arșinel a fost căsătorit de foarte mulți ani cu Marilena, femeia cu care a avut doi băieți. De ceva vreme, partenera de viață a actorului are probleme de sănătate și a ajuns să nu poată merge fără ajutor. În toamna lui 2016 soţia lui, Marilena, a căzut pe scări şi a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile. Într-un interviu pentru libertateapentrufemei.ro, Alexandru Arșinel mărturisea că îi este dor de partenera sa de viață așa cum era aceasta înainte de a avea probleme de sănătate.

”Îmi lipsesc câteva ființe. Cel mai mult îmi lipsește fratele meu, Petrică. Era mai mare cu cinci ani decât mine. Apoi, îmi lipsește Marlena, soția mea, în starea ei cea normală. O animatoare de viață și de bună dispoziție extraordinară. Îmi lipsește privirea ei întotdeauna optimistă. Acum are o privire extrem de tristă… așa o prind câteodată, că îmi piere orice dorință. N-aș dori să păstrez prea mult imaginea privirii ei când e tristă. Îmi lipsesc multe.  Pornind aproape de la zero, toată viața am avut câte o dorință. Tot timpul am luptat pentru a-mi îndeplini o dorință. Și tot timpul a fost nevoie de bani. Atunci, am muncit enorm de mult și în foarte multe direcții, căutând surse de a face rost de acel minim necesar care să-mi dea o anumită satisfacție în viață. Ca să-mi mulțumesc soția, să-mi pot ajuta copiii, să mai fac câte un gest de generozitate. Am fost permanent băgat în morișca vieții mele”, a declarat Alexandru Arșinel.

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani

Actorul Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, a murit joi seară, 29 septembrie 2022, la Spitalul Universitar București, a anunțat unitatea medicală.  Alexandru Arșinel era internat din 15 septembrie, iar de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. “În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă.Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a anunțat Spitalul Universitar București, potrivit Hotnews. În ultima perioadă de timp, regretatul actor s-a confruntat cu mari probleme de sănătate. Alexandru Arșinel a suferit transplant de rinichi în anul 2013, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan.

Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, potrivit sursei mai sus-mențiomnate. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962, avându-i colegi de promoţie pe Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov. A fost repartizat împreună cu majoritatea colegilor săi la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestui teatru. Începând din 1967, a jucat în zeci de roluri la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti şi la Grădina Boema. Din 1978, Alexandru Arşinel a format celebrul cuplu cu marea doamnă a comediei românești, Stela Popescu.Regretata actriță Stela Popescu a încetat din viață în noiembrie 2017.  Alexandru Arșinel a jucat împreună cu Stela Popescu în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe texte ale lui Mihai Maximilian. Alexandru Arşinel a fost director al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti între 1998 și 2018.

citește și...