Cu ce medicament s-a tratat un medic de la spitalul Colentina pentru a scăpa de COVID-19

22.10.2020, 19:38
Cu ce medicament s-a tratat un medic de la spitalul Colentina pentru a scăpa de COVID-19
Cu ce medicament s-a tratat un medic de la spitalul Colentina pentru a scăpa de COVID-19/ foto: pixabay

Marii specialiști ai lumii luptă din răsputeri pentru găsirea unui vaccin împotriva COVID-19. Țări precum SUA, China și Rusia se laudă că antidotul va fi gata în scurt timp, iar oamenii vor fi testați curând.

Totuși, din cauza faptului că ne confruntăm cu un virus destul de puternic, experții încă studiază modul în care coronavirusul interacționează cu unele medicamente. În România, până în prezent, s-au infectat aproape 3.000 de cadre medicale, dintre care peste 50 au fost în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București.

Doctorii au făcut eforturi uriașe să-și trateze pacienții în timp ce și ei duceau o bătălie cu virusul care îi putea răpune oricând.

Medicamentul banal cu care s-a tratat

Un medic de la Colentina a făcut recent dezvăluiri uluitoare, afirmând că el s-a tratat cu un alt medicament față de cele pe care le-au prezentat autoritățile până acum.

Profesorul Cristian Băicuș, doctor la spitalul Colentina, s-a infectat cu COVID-19, însă a găsit un tratament benefic pentru a combate boala. Într-un interviu pentru știrile Pro TV, acesta a explicat ce combinație de medicamente a folosit. La început, a încercat tratamentul cu Hidroxiclorochina, însă i-a dat un disconfort abdominal și a renunțat.

Cât timp s-a aflat internat, colegii lui i-au recomandat Lopinavir și Ritonavir, dar a refuzat categoric să ia acest tratament.

‘Am avut Covid și când m-am dus acolo au vrut să-mi dea .. Eu luasem Plaquenil cu o zi înainte de internare, am avut un disconfort abdominal și am renunțat, pentru că nu credeam să aibă vreun efect, sincer. Și acolo au vrut să-mi dea Kaletra, pentru că prescria infecționistul tratamentul și mi-a scris Kaletra, și n-am vrut. Încă din aprilie am fost eu cu Covidul, de Paști, chiar, și n-am vrut, pentru că deja erau niște studii care arătau că nu pare să aibă efect’, a povestit medicul Băicuș.

A refuzat tratamentul colegilor

În cele din urmă, doctorul a reușit să se vindece de coronavirus după ce a folosit un tratament banal. Cristian Băicuș a apelat la Paracetamol, dar a ținut să precizeze că acest medicament nu este recomandat oricărui pacient de Covid-19.

De asemenea, fiecare pacient trebuie să beneficieze de tratament personalizat, în funcție de cât de gravă este infectarea cu virusul din China.

‘Am luat Paracetamol. Încă nu știm dacă coagulantele salvează sau nu vieți. Avem niște motive logice să credem că salvează vieți, pentru că sunt multe tromboze, dar încă nu s-a demonstrat. Dacă aș fi avut o formă mai gravă aș fi acceptat anticoagulant. Dacă aș fi avut o afectare pulmonară cu furtună citokinică probabil că aș fi acceptat, deși primele studii nu arată, din nou, că ar salva vieți’, a mai spus acesta.

citește și...