Cristiano Ronaldo îi aduce un omagiu “de neînlocuit” Reginei Elisabeta a II-a. Starul portughez spune că a simțit “dragostea eternă” a Marii Britanii

09.09.2022, 19:32

Cristiano Ronaldo s-a alăturat personalităților din întreaga lume pentru a aduce un omagiu Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Legenda portugheză s-a postat pe Instagram pentru a oferi un mesaj emoționant, după ce vestea morții tragice a acesteia a fost anunțată înainte de meciul dintre Manchester United și Real Sociedad din Europa League.

Un moment de reculegere a fost păstrat înainte de startul meciului de pe Old Trafford în memoria reginei, în timp ce Ronaldo a început primul meci din Europa League din 2022-23.

Ronaldo a scris: “Șapte ani din cariera mea au fost jucați în Premier League, ceea ce face ca acesta să fie cel de-al 8-lea sezon în care trăiesc în Anglia. De-a lungul acestor ani, am simțit dragostea veșnică a Regatului Unit pentru Regina sa și cât de importantă a fost și va fi pentru totdeauna Majestatea Sa pentru poporul britanic, potrivit dailymail.co.uk.

“Pierdere de neînlocuit”

Îmi respect memoria ei și deplâng această pierdere de neînlocuit alături de țara pe care am învățat să o numesc acasă. Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de familia regală”.

Fotbalistul, acum în vârstă de 37 de ani, a ajuns pentru prima dată în Marea Britanie în 2003, când s-a alăturat pentru prima dată echipei United, și a petrecut șase ani în această țară înainte de a pleca la Real Madrid.

Premier League și Football Association au amânat toate meciurile

Ulterior, el s-a întors și se află acum în cea de-a doua parte a contractului său de doi ani pe Old Trafford și, ca atare, a petrecut aproape opt ani din cariera sa profesională în Anglia.

În semn de respect, Premier League și Football Association au amânat toate meciurile din acest weekend, în ciuda faptului că guvernul britanic a declarat că nu era obligat să facă acest lucru.

Departamentul pentru Digital, Cultură, Media și Sport (DCMS) a organizat o convorbire telefonică cu toate sporturile importante la ora 9.30 pentru a stabili planul de acțiune și a lăsat decizia privind evenimentele la latitudinea fiecărei organizații în parte.

Cu toate acestea, Premier League și EFL au publicat o declarație în care au anunțat că au luat decizia de a amâna meciurile din acest weekend pentru a onora “viața extraordinară și contribuția extraordinară la națiune” a reginei Elisabeta.

Premier League a publicat următoarea declarație: “În cadrul unei reuniuni în această dimineață [vineri], cluburile din Premier League au adus un omagiu Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Pentru a onora viața și contribuția extraordinară a acesteia la națiune și în semn de respect, runda de meciuri din acest weekend din Premier League va fi amânată, inclusiv meciul de luni seară”.

Richard Masters, directorul executiv al Premier League, a adăugat: “Noi și cluburile noastre dorim să aducem un omagiu Majestății Sale pentru serviciile îndelungate și de nezdruncinat aduse țării noastre.

În calitate de cel mai longeviv monarh al nostru, ea a fost o sursă de inspirație și lasă în urmă o moștenire incredibilă în urma unei vieți de dedicare”.

 

citește și...