Vladimir Putin îi transmite un mesaj prințului Charles după moartea Reginei Elisabeta

09.09.2022, 15:04

 Vladimir Putin a adus un omagiu Reginei după moartea acesteia la vârsta de 96 de ani. De asemenea, Putin a trimis un mesaj prințului Charles. Putin este covârșitor de nepopular în Marea Britanie: un sondaj realizat în martie de YouGov a arătat că 88% dintre britanici au o opinie nefavorabilă despre președintele rus.

Într-o telegramă adresată prințului Charles, noul monarh al Marii Britanii, Putin a declarat că regina – care a decedat la vârsta de 96 de ani – a fost o figură istorică majoră în timpul domniei sale de 70 de ani.

“Cele mai importante evenimente din istoria recentă a Regatului Unit sunt legate în mod inextricabil de numele Majestății Sale. Timp de multe decenii, Elisabeta a II-a s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea și respectul supușilor săi, precum și de autoritate pe scena mondială. Vă doresc curaj și perseverență în fața acestei pierderi grele și ireparabile. Vă rog să transmiteți cuvintele de sinceră compasiune și sprijin membrilor familiei regale și întregului popor al Marii Britanii.”, potrivit TheMoscowTimes.com.

Putin, nepopular în Marea Britanie

Mesajul vine în ciuda faptului că familia regală britanică și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina, invadată de Rusia în februarie. Putin este, de asemenea, covârșitor de nepopular în Marea Britanie: un sondaj realizat în martie de YouGov a arătat că 88% dintre britanici au o opinie nefavorabilă despre președintele rus.

La una dintre ultimele sale întâlniri cu un șef de stat, regina Elisabeta a apărut pentru fotografii cu prim-ministrul canadian Justin Trudeau în fața unui buchet de flori albastre și galbene, culorile naționale ale Ucrainei.

Liderul rus, mesaj pentru prințul Charles

În martie, prințul Charles de atunci a călătorit, de asemenea, în România pentru a fi alături de refugiații ucraineni, descriind situația lor ca fiind o “situație de coșmar”.

În mesajul său de joi, Putin nu a făcut nicio mențiune despre război sau politică.

“Vă doresc curaj și perseverență în fața acestei pierderi grele și ireparabile”, i-a spus el regelui Carol. “Vă rog să transmiteți cuvintele de sinceră simpatie și sprijin membrilor familiei regale și întregului popor al Marii Britanii”.

Putin și regina Elisabeta s-au întâlnit în 2003, când președintele rus se afla într-o vizită de stat în Marea Britanie. Potrivit fostului ministru de interne britanic David Blunkett, Maiestatatea Sa nu a fost încântată când Putin a apărut cu 14 minute întârziere la întâlnirea lor.

 

citește și...