COVID-19 se răspândește mai rapid în familie. Explicația unui doctor: ‘Există o tendință de a nu respecta măsurile de protecție’

28.10.2020, 12:41
COVID-19 se răspândește mai rapid în familie. Explicația unui doctor: 'Există o tendință de a nu respecta măsurile de protecție'
COVID-19 se răspândește mai rapid în familie. Explicația unui doctor: 'Există o tendință de a nu respecta măsurile de protecție'

În ultimele 24 de ore au fost raportate alte 4.724 de cazuri noi de COVID-19, din 28.876 de teste efectuate. La ATI sunt internați 824 de pacienți, iar 6.574 de persoane infectate cu coronavirus au decedat.

Un studiu făcut în Statele Unite arată faptul că virusul din China se răspândește mai mult între membrii familiei și la evenimentele private.

Medicul Valeriu Gheorghiță, de la Spitalul Militar din București, a explicat într-o intervenție la Digi24 că aproape toate anchetele epidemiologice de până acum au arătat că evenimentele private au fost principalele focare de COVID-19.

COVID-19 se transmite mai ușor în familie

‘Este cu siguranță unul dintre factorii care contribuie la răspândirea acestui virus, în mediul familial și în special la anumite petreceri desfășurate în mediul privat, unde este foarte greu să intervii din punctul de vedere al măsurilor de control. 

Există o tendință de a nu respecta măsurile de protecție atunci când ne întâlnim în grupuri de persoane pe care le cunoaștem, cu care obișnuim să ne vedem periodic, cu diverse ocazii, și bineînțeles că cu această ocazie există acest risc de răspânire a infecției de la o persoană la alta, cu atât mai mult acolo unde avem o răspândire comunitară accelerată’, a spus medicul, la Digi24. 

Ce avertisment a transmis OMS

Purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris, a declarat că Franţa, Spania, Marea Britanie, Olanda şi Rusia au înregistrat aproape 40% decese zilnice din cauza COVID-19.

‘Îngrijorarea este că unităţile de terapie intensivă din spitale încep acum să se umple de oameni foarte bolnavi. Vom vedea reducerea cazurilor, dar nu o vom vedea peste noapte’, a avertizat ea.

citește și...