Comuna din România unde o casă se vinde cu 250 de euro. Cine poate cumpăra

12.01.2022, 17:44
Comuna din România unde o casă se vinde cu 250 de euro. Cine poate cumpăra

O comună din România va scoate la vânzare 129 de case, construite în perioada 2005-2006. Mulți români ar putea considera această ofertă una de neratat. Casele sunt ideale pentru cei pasionați de drumeții și off-road. Cine poate cumpăra

Primăria comunei Gura Văii va scoate la vânzare 129 de case din satul Rotunda, localitate componentă a comunei Gura Văii, județul Bacău, construite în perioada 2005-2006. Prețurile încep de la 250 de euro și ajung până la 1.250 de euro.

Cele 200 de case au fost ridicate pe un deal în urma unor inundaţii care au avut loc în zonă. În aceste imobile au locuit iniţial familii de romi, dar după câţiva ani au fost abandonate. Acum, primăria vrea să reia procedurile de vânzare și să repopuleze zona.

Cine poate cumpăra o casă cu 250 de euro

Primarul Silviu Tinei a precizat că multe din casele care au fost achiziţionate până acum au ajuns la împătimiţii de drumeţii şi trasee turistice, dar şi la pasionaţii de off-road.

Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să ştie care este procedura pentru a obţine o astfel de casă, ideal ar fi prima dată să mergeţi la Rotunda şi să vă alegeţi casa. Fiecare imobil are un număr – puteţi să vă alegeţi o singură casă sau un duplex. Cea mai ieftină casă este 247 de euro, iar cea mai scumpă 1.250 de euro, în funcţie de gradul de uzură şi deteriorare. Se depune o cerere la primărie”, a declarat Silviu Tinei.

Cum intri în posesia unei case

OUG 57/2019 privind Codul Administrativ prevede faptul că orice bun public se vinde prin licitație, iar câștigătorul este persoana care oferă cel mai mare preț. Cei care doresc o casă în Rotunda vor depune o ofertă de preț, până la data limită de depunere a ofertelor, care trebuie să conțină documentele prevăzute de lege, în plic închis.

Astfel, dacă există o singură ofertă pentru o casă de 250 de euro, aceasta va fi adjudecată la acel preț. Dacă sunt mai mulți ofertanți, se organizează licitație, iar cel care oferă cel mai mare preț este desemnat câștigător.

„Nu există posibilitatea de licitare online, toate procedurile impun prezența fizică sau cu persoana împuternicită prin procură notarială. Vă asigurăm de tot sprijinul instituției, în vederea cumpărării unui imobil din locația Rotunda”, precizează edilul din Gura Văii.

 

citește și...