Clienții vor aștepta 30 de ani pentru râvnitele crochete de vită japoneze congelate

16.11.2022, 17:45

Lista de așteptare pentru o cutie de crochete de carne de vită congelate de la o companie de familie din Japonia s-a triplat de la aproape un deceniu la 30 de ani, potrivit unor rapoarte. Magazinul a încetat să mai primească comenzi pentru crochete în 2016, deoarece lista de așteptare a ajuns la peste 14 ani, dar au primit “multe apeluri prin care se cerea să continue să le ofere”.

Asahiya, o măcelărie situată în orașul Takasago din prefectura japoneză Hyogo, vinde produse din carne din 1926, dar crochetele sale din carne de vită Kobe sunt unul dintre cele mai bine vândute produse.

Potrivit CNN, lista de așteptare pentru crochetele congelate, care sunt făcute din carne de vită Kobe și cartofi crescuți în zonă, a urcat la peste 30 de ani.

Clienții vor aștepta 30 de ani pentru râvnitele crochete de vită japoneze congelate

În aprilie, o femeie a scris pe Twitter că a primit în sfârșit comanda de crochete – la aproape nouă ani după ce le-a comandat prima dată.

Femeia, care își folosește numele de utilizator pe Twitter @hayasino, a plasat comanda pe 8 septembrie 2013. La momentul respectiv, i s-a spus că va trebui să aștepte șapte ani și jumătate.

Lista de așteptare a ajuns la peste 14 ani

Dar o întârziere cauzată de o recoltă proastă a cartofilor pe care Asahiya îi folosește pentru crochete a prelungit așteptarea. Clienta a scris pe Twitter că și-a primit comanda la 28 aprilie 2022, adăugând: “Am primit comanda la 28 aprilie 2022: “Crochetele pe care le aștept de nouă ani sunt aici!”.

Popularitatea crochetelor poate fi atribuită accesibilității lor. Când Asahiya le-a lansat pentru prima dată, prețul acestora era de doar 1,80 USD (aproximativ 1,50 lire sterline) pe bucată, în ciuda faptului că carnea de vită din ele costa aproximativ 2,70 USD (2,30 lire sterline) pe bucată.

Pe site-ul măcelarului, acesta îi avertizează pe clienți că s-ar putea să aștepte 32 de ani dacă vor comanda crochetele astăzi.

Shigeru Nitta, proprietar de a treia generație al Asahiya, a declarat pentru CNN: “Am făcut crochete accesibile și gustoase care demonstrează conceptul magazinului nostru ca strategie pentru ca clienții să se bucure de crochete și apoi să sperăm că vor cumpăra carnea noastră de vită Kobe după prima încercare”.

Magazinul a încetat să mai primească comenzi pentru crochete în 2016, deoarece lista de așteptare a ajuns la peste 14 ani, dar au primit “multe apeluri prin care se cerea să continue să le ofere”, a adăugat Nitta.

Prețul este acum mai mare, dar produsele alimentare rămân accesibile. Fiecare cutie de crochete, care are cinci bucăți, costă 18,40 dolari (15,69 lire sterline).

Clienții primesc periodic un buletin informativ cu actualizări privind ultimele termene de așteptare și sunt informați despre livrare cu o săptămână înainte.

citește și...